Šušljik o istrazi pokrenutoj protiv njega: Pošta iz Tužilaštva mi stigla dva sata nakon pisanja medija 1Goran Susljik foto Nebojsa Babic

Na pisanje medija da je posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu naredilo je istragu protiv glumca i producenta Gorana Šušljika zbog sumnje da je zloupotrebio položaj odgovornog lica i pribavio protivpravnu imovinsku korist, Šušljik se oglasio sa konstatacijom da su ovi navodi izašli javno pre nego što je njemu samom stigla pošta iz Tužilaštva.

Glumac je svoje saopštenje za javnos objavio na Tviteru gde ukazuje da je ovo odraz toga u kakvom okruženju živimo.

„Činjenica da mi je pošta iz Višeg javnog tužilaštva stigla dva sata kasnije od informacija koje su preneli mediji govori sve o svemu. O tome gde, i na koji način, život i naše društvo egzistiraju. To je ujedno i pozadina slučaja. To je moje saopštenje“, napisao je Šušljik.

Mediji su ranije pisali da postoje osnovi sumnje da je Šušljik, kao odgovorno lice kuće „Eye to Eye“, koja je bila producent filma „Južni vetar“, iskorišćavanjem i prekoračenjem granica svog ovlašćenja upotrebio falsifikovane račune i dokumentaciju za pravdanje dela sredstava kojima je Filmski centar Srbije (FCS) finansirao deo proizvodnje tog filma.

Krivičnu prijavu protiv Šušljika tužilaštvu je podnela je Uprava kriminalističke policije, Odeljenje za borbu protiv korupcije, a saslušanje je zakazano za početak sledećeg meseca u prostorijama Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, naveo je RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari