Sutra protest u Čortanovcima, meštani traže železničku stanicu 1foto: Pixabay

Meštani Čortanovaca i predstavnici pokreta „Kreni-promeni“ pozvali su na protest sutra kod stare železničke stanice kako bi pokazali koliko im je važno da Čortanovci ponovo imaju železničku stanicu koja je funkcionalna.

U saopštenju pokreta Kreni-Promeni ističe se da se Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ostaje nemo na potrebe meštana Čortanovaca i ne pokazuje volju da rešava probleme.

„Zato je potrebno da se opet vidimo i okačimo veliki transparent na staru železničku stanicu! Da se iz svakog voza koji prođe vidi naša velika želja i potreba da se voz tu zaustavi“ stoji u pozivu meštana Čortanovaca“, ističu u saopštenju.

Prilikom rekonstrukcije pruge Beograd – Novi Sad projektom je predviđeno ukidanje železničke stanice Čortanovci.

Nakon 140 godina meštani Čortanovaca ostali su bez železničke stanice koju nakon rekonstrukcje pruge „dele“ sa Beščanima.

Za stanovnike oba mesta koji gravitiraju ka Novom Sadu, železnička stanica udaljena je oko 4 kilometra i nalazi se u atarima između dva sela.

Osim udaljenosti i loše infrastrukture, gradski prevoz za putnike nije usklađen sa redom vožnje vozova a čak ne postoji ni trotoar na relaciji Čortanovci – železničla stanica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari