Sutra sednica Skupštine Subotice, pred odbornicima i Odluka o izmeni Plana detaljne regulacije 1Balint Pastor, foto: J. Patarčić

Redovna sednica Skupština grada Subotice održaće se sutra u Velikoj većnici, a kao jedna od najznačajnijih tačaka biće Odluka o izradi izmene dela Plana detaljne regulacije za deo prostora oivičen ulicama Maksima Gorkog, Beogradskog puta, Blaška Rajića i Senćanskog puta.

Kako je objasnio predsednik Skupštine grada Subotice Balint Pastor na konferenciji za medije, izradi izmene ovog Plana tek treba da se pristupi, a rok je 10 meseci od usvajanja ove Odluke.

“Ono što će se sigurno desiti je izmeštanje Kvantaške pijace na Sivački put, izmeštanje kompleksa objekata Vatrogasne jedinice Subotice iz Maksima Gorkog na kraj Braće Radić, kao i definisanje strožih pravila izgradnje stambenih objekata unutar tog dela grada”, rekao je Pastor.

On je dodao da to smatra posebno značajnim, jer se poslednjih godina mnogo gradi, te da bi ta gradnja trebalo da bude takva da se “poštuju pravila u vezi maksimalne visine i spratnosti”.

“Prethodnih godina je bilo jako puno zloupotreba i propusta i sada će se ta tematika urediti na način da se ne dovede u pitanje karakter i duh našeg grada”, dodao je Pastor.

Na dnevnom redu naći će se i Rešenje o imenovanju članova Saveta za međunacionalne odnose, koji će brojati ukupno deset članova, od kojih će četiri biti iz mađarske nacionalne zajednice, dva iz srpske nacionalne zajednice i po jedan član iz hrvatske, bunjevačke, romske i crnogorske nacionalne zajednice.

Među značajnijim tačkama biće i imenovanje direktora Gradskog muzeja Subotica, javnih preduzeća “Subotička toplana”, “Subotičke pijace” i “Subotica-trans” na mandatni period od četiri godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari