Svaki treći maturant u Hrvatskoj homoseksualizam smatra bolešću 1B. C.

Trećina maturanata u Hrvatskoj homoseksualizam smatra nekom vrstom bolesti, pokazuje istraživanje o stavovima mladih koje je predstavljeno na Weekend Media Festivalu u Rovinju.

Više od 42 odsto ispitanika smatra da pripadnicima gej zajednice treba zabraniti usvajanje dece, što je Boris Jokić sa Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu, koji je predstavio rezultate, ocenio kao poražavajuće podatke.

“Međutim, ako poredimo ista istraživanja od pre deset godina, vidimo da su stavovi mladih u Hrvatskoj, ipak, postali liberalniji, kao i stavovi prema drugim nacijama i pripadnicima drugih vera. Oko deset odsto njih smatra da ljudi koji dođu da žive u Hrvatskoj treba da odustanu od svojih običaja i prilagode sa hrvatskim običajima. Više od 90 odsto maturanata može se videti u prijateljskom i emotivnom odnosu sa predstavnicima drugih nacija i vera”, rekao je Jokić.

Što se tiče pandemije, dodao je da je 52,4 odsto maturanata odgovorilo da je pojava korona virusa negativno uticalo na njihovo mentalno zdravlje, a 43 odsto negativno na fizičke aktivnosti i bavljenje sportom.

Skoro 60 odsto maturanata i 37 odsto učenika šestog razreda osnovne škole ocenilo da je pandemija negativno uticala na njihov život, a da je jedino pozitivno uticala na ljudske odnose, pogotovo odnose sa porodicom.

Većina smatra da su “zakinuta generacija”, a nedostaje im sve osim zaljubljivanja.

 

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Svaki treći maturant u Hrvatskoj homoseksualizam smatra bolešću”

  1. Jos jedan pokazatelj da je Hrvatska preko veze ugurana u EU iako nije dostigla ni jedan potreban civilizacijski i demokratski standard i jos jedan pokazatelj koliko su tragikomicni Hrvati kada krenu da izigravaju velike EUropljane i drze predavanja okolo o standardima, demokratiji, suocavanjima.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.