Svakodnevni porast broja zaraženih u borskom okrugu 1Foto: EPA-EFE/ LUONG THAI LINH

U Boru raste broj zaraženih i prema podacima zaječarskog Zavoda za javno zdravlje „Timok“ evidentirana su 52 nova slučaja inficiranja korona virusom.

Gradski Štab za vanredne situacije saopštio je da su se oporavila 24 bolesnika, a  da su na teritoriji grada 442 aktivna slučaja virusne infekcije. U borskoj Opštoj bolnici na grudnom odeljenju koje je u kovid režimu, na lečenju su 23 pacijenta, a juče je u kovid ambulanti “Rudar“ bilo 57 prvih i 76 kontrolnih pregleda, dok je na prijemnom bolničkom odeljenju pregledano je 17 pacijenata.

Manje nego u Boru, i u majdanpečkoj opštini svakodnevno se evidentiraju novi slučajevi zaražavanja korona virusom. Juče je testirano 86 pacijenata, a pozitivan nalaz na korona virus imalo je 15. Oporavilo se devet obolelih, dva pacijenta su preminula od posledica virusne infekcije i na teritoriji majdanpečke opštine je aktivno zaraženo 115 osoba.

-Situacija poprima zabrinjavajuće razmere. Uglavnom se dešava da su oboleli ljudi oni koji su se vratili sa godišnjih odmora i sada se zaraza širi na čitave porodice. Klinička slika je mnogo ozbiljnija, veoma brzo se razvijaju promene, tako da je situacija ozbiljna. Tome doprinose neodgovornost pacijenata i građana, koji u većini slučajeva ne poštuju protivepidemijske mere. Ne poštuju se mere izolacije i pozitivni pacijenti takođe ne poštuju mere izolacije, zato apelujem da se svi uozbilje – kazao je novinarima direktor Doma zdravlja Majdanpek dr Dragan Fudulović, upozoravajući davova zdravstvena ustanova ima ograničene kapacitete.

Svaki šesti aktivno zaraženi u majdanpečkoj opštini je hospitalizovan u kovid bolnicama gde je na lečenju 19 obolelih, a u minulih nedelju dana pet pacijenata preminulo je od posledica virusne infekcije.Među aktivno zaraženim prednjače nevakcinisani kojih je 87, a što se starosti tiče, tri četvrtine čini radno sposobno stanovništvo.

U kladovskoj opštini prisustvo korona virusa potvrđeno je kod još 12 osoba, od posledica virusne infekcije oporavilo se pet, a aktivno pozitivno je 149 bolesnika, podaci su iz izveštaja Zdravstvenog centra Kladovo. Od marta prošle godine i prvog zabeleženog slučaja, u opštini Kladovo je zaraženo 2.195 osoba, do sada je izlečeno 1.966 bolesnika, a od posledica korona virusa preminulo je 80 pacijenata.

Opštinski Štab za vanredne situacije Negotin danas nije objavio podatke, a prema jučerašnjim, u ovoj je opštini bilo 205 aktivno pozitivnih.U jučerašnjem izveštaju navedeno je da je evidentirano 13 novoobolelih u prethodna 24 sata, kao i da su na kovid odeljenjima bolnice u Negotinu hospitalizovana 23 pacijenta, pri čemu je 17 na kiseoničkoj potpori.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.