Povodom Dana opštine, 21. jula, u Beranama je održana svečana sjednica lokalnog parlamenta koju je otvorio predsjednik Samir Agović. Među brojnim zvanicima i gostima bili su predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, ministar zdravlja, rada i socijalnog staranja dr Miodrag Radunović, predstavnici pobratimske Kostromske oblasti iz Ruske federacije na čelu sa Natalijom Fjodorovnom, gradonačelnici i predsjednici skupština većeg broja crnogorskih opština, predstavnici vjerskih zajednica, kulturnog, javnog i privrednog života.


Govoreći o rezultatima u posljednjoj godini, predsjednik opštine Berane Vuka Golubović je naglasio da su, nizom realizovanih projekata i izgradnjom infrastrukturnih objekata, upotpunjeni sadržaji koji su doprineli tome da ova opština postane jedan od značajnih privrednih, kulturnih, obrazovnih i zdravstvenih i sportskih centara Crne Gore. U uspjehe je Golubović, pored ostalog, naveo izgradnju zaobilaznice oko grada i asfaltiranje više gradskih i prigradskih ulica, kao i puteva prema seoskom području, ulaganja u oblast zdravstva, kao i rekonstrukciju zelene i mliječne pijace.

Na svečanoj sjednici uručene su nagrade 21. jul, najveće opštinsko priznanje: dramskom umjetniku Mirku Vlahoviću , profesoru dr Pavlu Bubanji, dr Milošu Gruboviću , novinaru i publicisti Slobodanu Vukoviću, direktoru OŠ „Mahmut Adrović“ u Petnjici Šabanu Šabotiću, dr Draganu Labudoviću i privatnom preduzetniku Milu Đuraškoviću. Uručene su i nagrade najboljim beranskim studentima: Dijani Ralević, Saši Raičević i Marku Lutovcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari