Folk pevačici Svetlani Ceci Ražnatović juče je, nakon osam meseci kućnog zatvora, skinuta elektronska „narukvica“, pošto je odslužila kaznu kućnog pritvora od osam meseci, na koju je osuđena zbog malverzacija sa transferima fudbalera Obilića.


Pripadnici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde su juče oko 9,30 sati skinuli Ražnatovićevoj elektronsku narukvicu koju je od 23. juna 2011. nosila oko noge i preko koje je nadzirano njeno kretanje. Njeno kretanje bilo je ograničeno na njen dom u Ulici Ljutice Bogdana. Inače, folk pevačica je u kućnom zatvoru provela osam meseci, jer joj je u kaznu od godinu dana zatvora bilo uračunato vreme koje je provela u pritvoru nakon hapšenja u akciji „Sablja“ 2003. godine.

Prema sporazumu koji je zaključila sa tužilaštvom, Ražnatovićeva je priznala krivicu, u zamenu za godinu dana kućnog zatvora i milion i po evra novčane kazne, da je protivpravno prisvajala novac od transfera 10 fudbalera FK Obilić u inostrane klubove i bez dozvole držala 11 pištolja. Osim Ražnatovićeve, osuđena je i njena sestra Lidija Ocokoljić, koja je takođe sklopila nagodbu sa tužilaštvom u zamenu za pola godine kućnog zatvora i solidarno plaćanje novčane kazne.

Kada je reč o novčanoj kazni od 1,5 miliona evra, Ražnatovićeva je dosad platila prve dve rate, u julu i decembru prošle godine, dok treću ratu treba da uplati do kraja ove godine. Kao garancija da će novčana kazna biti plaćena, upisana je hipoteka na njenu kuću.

Tokom kućnog pritvora Ražnatovićeva je napustila kuću svega tri puta, i to zbog suđenje u Palati pravde zbog optužbi za nasilničko ponašanje. Ražnatovićeva će ponovo sesti na optuženičku klupu Prvog osnovnog suda 23. marta ove godine, kao i njen zet Predrag Ocokoljić, jer im se sudi zbog vređanja i nasilničkog ponašanja prema vlasniku Fudbalskog kluba Mladi proleter Aleksandru Olareviću.

Prvo hapšenja u vreme „Sablje“

Ražnatovićeva je tokom akcije „Sablja“ prvobitno bila uhapšena zbog sumnje da je u kući u ulici Ljutice Bogdana posle ubistva premijera Zorana Đinđića skrivala vođe „zemunskog klana“. Usled nedostatka dokaza, tužilaštvo je odustalo od ovih optužbi, ali je zato istraga otišla u pravcu poslova vođenih u Obiliću, kao i 11 pištolja, koji su pronađeni u podrumu kuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari