Tanja Šljivar: Rodni aspekt

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. Valjda po prvi put od kako sam se upoznao ne samo licno, nego i sa SVIM RADOVIMA Ivane Vujic – nista cudno… uvek iskoracujuce ali u nekom meni nejasnom koraku… (ovoga puta ONA KAO I UVEK … VUJIC ..) no po prvi put zameram VAMA sto ste se prihvatili da budete VD Drame, da ZAMERAM VAM I TO NE UMANJUJEM VASE RADOVE ILI VASU PROFESIONALNU KARIJERU – ali VAM OSTRO ZAMERAM DA STE SE PRIHVATILI OVOGA POSLA – u Vasim godinama se nesto drugo radi a ne direktoruje pa cak ni vederuje. ZAPANJEN SAM DA STE SE PRIHVATILI … to za sve poznavaoce teatra JE U NAJMANJU RUKU NEUMESNO … a Vi … ne zasmejavajte vise sa porukama o RODNOJ JEDNAKOSTI NA PRESVETLIM POZICIJAMA VD UPRAVNIKA, VD DIREKTORA OPERE, VD DIREKTORA DRAVME (VAS PROFIL NA LINKED-IN) I PREMIJERKA (VEOMA USPESNE) SRBIJE… Vratite se svom poslu jer cete i ovako biti uskoro razmesteni… Ostajem uz pozdrav i naznaku da cete ovo komentar RAZMOTRITI Mlada Dramaturskinjo a USPESNA U SVOM POSLU … ostavite se ovih GLUPOSTI IVENE VUJIC …

  2. …. Tako se Tanja Šljivar, koja i sama drži do „rodnog aspekta“, ušla u društvo „izuzetnih žena……Na pitanje novinara kako se nosi sa činjenicom da uprkos prestižnoj biografiji na mesto direktora Drame NP dolazi bez velikog radnog iskustva……… Pošto gosp. Šljivar drži do rodnog aspekta, svaki napad na nju ili samo iskazanu sumnju u njen rad, sposobnosti i znanje treba da proglasi mizoginijom, mržnjom na nju samo zato što je žena, patrijarhalnom balkanskom sredinom, seksizmom, zatucanošću…… Najbolje bi bilo da imenuje svog pomoćnika još bolje pomoćnicu iz romske zajednice npr. i tek će onda obe biti zaštićene kao beli medvedi, pardon medvedice, mada je ovo beli možda malo ofanzivno i retrogradno….?! Pa i diplomiranje kod B.Srbljanović takođe osetljive na „rodni aspekt“ neće odmoći!

  3. Svaka čast mladoj ženi, koja je postala direktorka drame nacionalnog pozorista, mada ne razumem, ukoliko je direktoru Saviću bilo najviše zamereno to što je sklonio uspešnog i cenjenog Hubača, te je zbog toga najzad i sam Savić dao ostavku, šta se desilo? Jel i nova direktorka pozorišta smatra da Hubač nije dobro rešenje, pa onda je Savić bio u pravu…ovo je prava drama, skoro pa detektivska!

  4. Mladi dramaturg tj mlada dramaturskinja iako svesna u sta se upusta prihvata izazov po principu nisam probao da sviram violinu,ali mozda znam. Ali kad mogu i ministri da budu ljudi bez pedigrea sto ne bi mogao i upravnik pozorista od najveceg znacaja!

  5. Родни аспект је родно чишћење! А то је чишћење мушкараца из свих дражаних установа (политике, културе, просвете, здравства, школства, администрације, војске, полиције, медија идт.). Родни аспект је мизандрија.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.