Tehnološki viškovi teško do časova

Posle prvog kruga preuzimanja u školama

Ostavite komentar


  1. U prosveti treba uvesti zakon protiv nepotizma, da se porodicno-rodbiski uhlebljeni clanovi otpuste po kratkom postupku. Niko tu nije dosao preko postenog konkursa. Koga treba u trzinoj ekonomiji da btine gde je neciji muz i jos da je kolektivnim ugovorom obavezan da mu obezbedi radno mesto? Ovde komunjare jos debelo vladaju.

  2. Postoje škole koje su najblaže rečeno "vlasništvo" direktora i njegove stranke. Direktor je i menadžer i predsednik stranke a škole su u isto vreme i sedišta partija, i čak su obojene stranačkom bojama. U upravama takvih škola ima administrativnih radnika na pretek i niko ne zna po kom osnovu rade i ko ih plaća. niti iko sme da o tome išta pita zbog "obrušavanja dirktora". Tehnološki viškovi se rešavaju ili ne, uz njihovu saglasnost i saglasnost školskih uprava, sa kojima su oni u tesnoj vezi u smislu uzajamnih činjenja i usluga. Jedan direktor je skoro izjavio (kako bi sebe upisao u NAJ direktore) da će u renoviranje škole bitu uloženo 700 000 evra (nisam pogrešio) ali bez informacija odakle tolike pare. Stanje u nekim školama na jugu je tradicionalno takvo da se i škole zovu prema imenima direktora. Na ulazu i ispred takvih škola je uglavnom cveće a iza je haos gde se mesecima izliva kanalizacija. Ima i takvih škola koje rade u jednoj smeni a da su pre toga zatvoreni i podeljeni na dve učionoce svi kabineti i specijalističke učionice. Takve škole uglavnom imaju duplo veći broj pomoćnih radnika, pravnika, psihologa i pedagoga i duplo manji broj đaka u odnosu na dve- tri decenije pre i uspeh učenika koji je po pravilu uvek loš..

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.