Tekst kojim je Zoran Kesić započeo „24 minuta“, a koji mnogi prepričavaju (VIDEO) 1Foto: Goran Srdanov

Emisija „24 minuta“ na televiziji Nova S u subotu 20. maja počela je uvodnikom autora i voditelja Zorana Kesića koji mnogi prepričavaju.

Tekst uvodnika emisija prenosimo u celosti:

„Dobro veče, moje ime je Zoran Kesić, a ovo je emisija koja vas poziva na protest protiv nasilja.

Tako je, dobro ste čuli, najglasnije i najdirektnije moguće vam kažemo – izađite napolje.

Izađite napolje, jer znam da ste u sličnom stanju kao svi. Nije vam dobro. I sve vam je gore. Jel pogađam, pa pogađam.

Zabrinuti ste za decu, ne samo dal će da vam ostanu u Srbiji kad završe školu, nego ste sada zabrinuti i u školu da ih pustite. Jel pogađam? Jok ne pogađam.

Muka vam je više od medijsko-političko-rijaliti agresije, primitivizma, od vređanja inteligencije, od laži, od čerečenja svakog ko se usudi da se ne složi sa glavnim, izadjite napolje! Proglasiće vas hijenama i lešinarima, pa šta? Napravite od toga bedževe. Ona hijena, on lešinar – super, dvoje su se tako smuvali.

Izađite napolje! „Ali zašto da izađemo, pa evo premijerka rekla Sistem nije zakazao”. Pa nije, jer ga nema. Sistem je gazda koji kaže „u sistem si ti tato, ti bato i ja“. Oni su zakazali. A i vi ste ako ne izađete napolje – izađite napolje.

Obezbedite savesti bar taj mali alibi – šta si uradio – izašo sam napolje. Izađite napolje ne zato što, kako predsednik kmeči „žele moju glavu“, zabole nas za Vašu glavu. Gledamo šta ćemo sa svojom.

Izađite napolje ne zato što “oni bivši hoće opet u fotelje”. “Oće opet da kradu, tope tenkove”… Zabole vas i za Đilase, Marinike, Jeremiće i ostale Ćute. Izađite napolje zbog vas samih. Zbog porodice, zbog dece, zbog komšiluka, izađite napolje da se podsetite kako ono beše kad se boriš za slobodu, istinu i pravdu.

Jeste, davno je bilo – jebiga, mora opet. Izađite napolje da skinete idiotske osmehe sa lica onih koji vas direktno zaje**vaju da vas ima malo na ulicama, pa morate da fotošopirate fotografije da deluje da vas je više.

Izađite napolje da im pokažete da je ovo i dalje Beograd koji kao i Srbija ćuti, ćuti – dok se ne naljuti.

Jel hoćete umnožavanje – dobićete umnožavanje.

Izađite napolje! Jer između, ostalog, i ja ću biti tamo.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari