Telekom izgubio spor od 80 miliona evra koji je vodio protiv članica United Grupe 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS/Arhiva

Prvostepeni sud u Beogradu u potpunosti je odbio višemilionski odštetni zahtev kompanije Telekom Srbija za naknadu štete za navodnu nepoštenu tržišnu utakmicu koji je državni telekomunikacioni operator podneo protiv kompanija United Grupa i SBB, kao i televizije N1 i portala nova.rs.

Ovom sudskom odlukom Privrednog suda u Beogradu sprečen je pokušaj Telekoma Srbija da utiče na uređivačku politiku nezavisnih medija N1 i nova.rs i onemogućen je zahtev da prestanu izveštavanje o aktivnostima državne kompanije Telekom, kako bi građani otežano dolazili do informacija od javnog interesa.

Telekom Srbija je na sudu zahtevao nesvakidašnjih 80 miliona evra odštete, tvrdeći da nezavisni mediji N1 i nova.rs plasiraju lažne informacije i krše novinarski kodeks u izveštavanju o kompaniji Telekom Srbija.

Međutim, Privredni sud u Beogradu je tužbeni zahtev odbio kao neosnovan, te odbacio zahtev Telekoma Srbija da se utvrdi da je medijsko izveštavanje o ovom preduzeću u državnom vlasništvu predstavljalo akt nelojalne konkurencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari