Telekom: Nismo izgubili spor od "Junajted grupe" 1Foto: Mirjana Stevanović

Telekom Srbija saopštio je danas da nisu izgubili spor od „Junajted grupe“, kako su to preneli pojedini mediji, već je Privredni sud u Beogradu doneo prvostepenu nepravosnažnu presudu koja nema nikakvo pravno dejstvo sve dok viša sudska instanca ne odluči o žalbi koju će Telekom podneti.

„Time je sasvim jasno i očigledno da spor nije konačan“, naveo je Telekom u saopštenju i dodao da će preduzeti sva dalja pravna sredstva u borbi za pravdu.

U saopštenju se navodi da je Telekom iskoristio zakonsko pravo da se obrati Privrednom sudu kako bi se utvrdilo da su članice Junajted grupe „izvršile radnje nelojalne konkurencije kršenjem kodeksa poslovnog morala i dobrih poslovnih običaja iznošenjem neistinitih i uvredljivih tvrdnji i podataka o Telekomu Srbija, usmerenih na narušavanje njenog ugleda i poslovanja“.

„Razlog podnošenja naše tužbe jeste da se pred sudskim institucijama pokaže i dokaže da se mediji u vlasništvu Junajted grupe zloupotrebljavaju za nelojalne obračune sa konkurencijom“, objasnio je Telekom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari