Tenfore ušao u sistem instant plaćanja Narodne banke Srbije 1Foto: Shutterstock/SFIO CRACHO

Platna institucija Tenfore danas se uključila u Sistem za instant plaćanja Narodne banke Srbije (IPS NBS sistem), saopštila je NBS.

„Na taj način platna institucija Tenfore postala je indirektni učesnik s direktnim pristupom u IPS NBS sistemu. Povezani direktni učesnik za indirektnog učesnika s direktnim pristupom platna institucija Tenfore jeste AIK banka. Priključenje u IPS NBS sistem će platnoj instituciji omogućiti direktnu realizaciju instant plaćanja za njene klijente, ali i postaviti osnovu za dalje unapređenje i razvoj funkcionalnosti unutar platne institucije i implementaciju servisa koje pruža infrastruktura IPS NBS sistema“, navodi se u saopštenju centralne banke.

Sistem za instant plaćanja Narodne banke Srbije funkcioniše 24 časa, sedam dana u nedelji, 365 dana u godini, zahvaljujući kome građani i privredni subjekti mogu da plaćaju lako i brzo, s bilo kog mesta i u bilo koje vreme, odnosno i vikendom, neradnim danima ili noću, a primalac plaćanja ta novčana sredstva dobija za dalje raspolaganje u svega nekoliko sekundi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari