Tepić: Hapšenje Paunovića pokazna vežba jer je dokazao nekompetentnost Vujović? 1foto FoNet/Kabinet

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić upitala je, povodom hapšenja novinara Nenada Paunovića iz Pirota, koji je široj javnosti postao poznat nakon što je, posle neseće sa cisternom amonijaka koji se izlio u pirotskom kraju nedavno, pronašao beživotno telo turskog državljanina u neposrednoj blizini pruge i koji je postavio „nezgodna“ pitanja ministarki Ireni Vujović, „da li je to pokazna vežba prema novinaru koji je dokazao koliko je ministarka Irena Vujović nekompetentna kada su se 25. decembra prevrnuli vagoni kod Pirota i izlio amonijak“.

„Ministarkin suprug Ninoslav Cmolić i sveži šef UKP-a, zna zadatke“, navela je Tepić na Tviteru.

Paunović je priveden 7. januara zajedno sa još jednom osobom. Kako je opisao na portalu Plus online, sve se odigralo nakon što su on i još jedna osoba pokušali da dronom snime mesto na kom je pronašao mrtvog Turčina.

Inače, javnost je ovog novinara zapazila i nakon konferencije ministarke za zaštitu životne sredine Irene Vujović, kada nije mogla da odgovori na Paunovićeva pitanja.

„Da li znate koliko je Eliksir (grupa iz Šapca, koja je vlasnik tereta koji je prevozio voz koji je iskliznuo iz šina u blizini Pirota), uskladištila i koliko je prošlo?“ pitao je novinar.

„Postoje izveštaji inspekcije“, odogovorila je Vujović, a na konstataciju novinara da je dužna da zna, ministarska je rekla:

“Što sam ja dužna da znam, pa ne samo za njega, pa ima u celoj Srbiiji svako u skladu sa svojim kapacitetima i svojim skladištima, laboratorijima, ispitivanjima, onime što kaže inspekcija“.

Novinar je ponovo rekao da pruga tu količinu nije mogla da nosi, a Vujović je odgovorila: „A šta ja treba da merim količinu?“.

Ministarka je zatim nastavila rečima:

„Ja ne znam šta me vi pitate, šta znači za količinu, ko je trebalo da ide da meri količinu, ko je ulazio u vagon, samo mi to recite“, a na pitanje novinara ko meri, rekla je:

„Pa verovatno kargo“.

„Ko njima dozvoljava“, upitao je novinar, na šta je Vujović odgovorila:

„Ma dajte sad, stvarno ste neozbiljni. Pitajte me nešto kao ministra zaštite životne sredine što je adekvatno, sada trošimo vreme, rekli ste kratko da odgovaramo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari