Novinar iz Pirota tvrdi da je priveden zbog snimanja dronom mesta iskliznuća vagona sa amonijakom 1foto FoNet

Novinar iz Pirota Nenad Paunović, koji je neposredno posle iskliznuća vagona sa amonijakom u blizini tog grada, objavio snimak na kom se vidi telo pored pruge, saopštio je da je priveden pošto je pokušao dronom da snimi mesto akcidenta.

Paunović je u objavi na pirotskom portalu Plus Onlajn naveo da je juče izveštavao sa Božićnog defilea kamiona u tom gradu kada je video mladića sa dronom koga je potom zamolio da snimi mesto na kom je voz iskliznuo sa šina.

„Dečka kome ni ime ne znam sam zamolio da dronom snimimo događaj kod Sopota. Povezao sam ga mojim kolima. U povratku, policajac koji mi je zabranio da dalje snimam pored pruge, prišao mu je kraj puta. Video da snima dronom, što nije nezakonito, zatražio ličnu kartu koju momak nije imao, ostala mu je u kolima ili kući“, naveo je Paunović.

Dodao je da je policija zbog toga „podigla dežurnu ekipu sa troje kola“, a da je saslušanje trajalo dva sata.

„Da li je moguće da se na ovakav način ugrožava profesionalni rad, koji je, kao i policijski, od interesa za ljude? Mnogi su do sada snimali dronom bez posledica. Zašto je dežurni tužilac oduzeo dron mom prijatelju, nije obrazloženo“, naveo je Paunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari