Tepić: Nijedan grad nikada više ne sme da bude nečiji privatni grad 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Ako neko pomisli da će ćuteći spasiti sebe, neće, poručila je u Kruševcu potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

„Ova patologija Srpske napredne stranke na čelu sa najvećim problematičnim čovekom je takva da će sutra sigurno da im se svidi Vaša firma, Vaš auto, Vaša njiva, a nažalost i Vaša žena, Vaša ćerka i to je za njih samo još jedan deo plena koji su poželeli i koji smatraju da im po prirodi stvari pripada jer imaju moć, a ne samo vlast“, rekla je Tepić.

Ona je građane zamolila da ne posustaju i ne odustaju jer „imaju prave saveznike u Stranci slobode i pravde“.

„Širite informacije, pomažite jedni drugima, prenosite glas o tome da možemo da ih pobedimo jer svaki zdravorazumski čovek ne može da pristane da živi kao zarobljeno biće“, poručila je Tepić okupljenim građanima i dodala da situacija mora da pukne tako da Kruševac više ne bude Batin grad, niti Jagodina Palmin grad.

Kako zaključuje, gradovi ne treba da se prepoznaju po „lokalnim kabadahijama“, već po najboljim ljudima koji su odatle potekli.

Bulatović: Vučićev režim namerava da zatre selo i poljoprivredu

Vučićev režim namerava da potpuno zatre selo i poljoprivredu, što najbolje vidimo po nasilnom oduzimanju plodne zemlje domaćinima, pod velom eksproprijacije, a za svoj kriminalni račun, ocenio je danas potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dejan Bulatović tokom posete Raškom okrugu i selima u okolini Kraljeva.

On je rekao da je na poziv građana bio u selu Obrva kod Kraljeva gde je „na pragu otimanje polovine od ukupnog seoskog atara, što iznosi oko 500 hektara, ali i rušenje seoskih kuća za potrebe širenja aerodroma i izgradnje autoputa“, saopšteno je iz SSP.

„Pred ovim poštenim domaćinima, stočarima i zemljoradnicima vam kažem – neće ići tako kako ste zamislili“, poručio je Bulatović, navodeći kako širom Srbije ljudi „preko noći ostaju bez svojih kuća i imanja“.

Lokalni naprednjački moćnici, podučeni načinom ophođenja ministra poljoprivrede prema proizvođačima paradajza i mleka, daju sebi za pravo da sa vekovnim ognjištima i porodičnim imanjima trguju za bedu, a ne za nadoknadu, rekao je Bulatović.

On tvrdi da je u bilo kom delu Srbije situacija slična kao u Kraljevu i u Čačku i da se „bahatost raširila kao pošast“.

„Jedini način da se izborimo sa ovim je ujedinjenje, a zatim i suprotstavljanje onima koji su odlučili da stave katanac na sva seoska domaćinstva u Srbiji“, poručio je potpredsednik SSP i zatražio da vlast prestane sa „bezakonjem i ludilom zbog kojih sela nestaju“.

Ako auto-put, aerodrom ili neki drugi objekat infrastrukture već mora proći kroz nečiji šljivik ili svinjac, onda dostojanstveno i pošteno obeštetite te domaćine, tako što ćete im u najmanju ruku isplatiti tržišnu cenu za vrednost kuće ili zemlje koju uzimate, sugerisao je Bulatović.

On je rekao da domaćini u selima širom Srbije „nisu prost deo populacije“ uz čiju pomoć se dobijaju izbore, već su to „vredne ruke koje hrane ovu zemlju“.

„I upravo te ruke će na dan izbora da stave tačku na svo zlo koje ste počinili“, poručio je Bulatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari