Tepić: Svedok protiv Dragana Markovića Palme pozvan da u ponedeljak da iskaz u jagodinskoj policiji 1Foto: Beta/Milan Obradović

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je da je prvi svedok koji predsednika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palmu sumnjiči za organizovanu prostituciju i pedofiliju, pozvan da svoj iskaz da sutra u Jagodini.

Tepić je u pisanoj izjavi navela da se „skandaloznom“ odlukom tužilaštva u Kraljevu, kome je predmet prebačen iz Jagodine, „direktno dovodi u opasnost bezbednost, ali i život svedoka, naročito što već postoji prijavljeno zastrašivanje 24. aprila, evidentirano u policiji u Beogradu“.

„Ovakvo postupanje više liči na prinošenje žrtve dželatu, nego zaštita koju već nedeljama zahtevamo. Prvi svedok je u petak zatražio zamolnicom od tužilaštva u Kraljevu da svoj iskaz da u Beogradu i očekuje saglasnost za to već u ponedeljak. Svaku drugačiju odluku smatraćemo direktnim ugrožavanjem svedoka i njegove porodice i to upravo od države i pravosuđa“, kazala je Tepić.

Ona je navela da je SSP „imajući sve ovo u vidu, prinuđen da se za zaštitu svedoka i žrtava bori javno, jer je organizovana prostitucija i pedofilija u kojima je prvoosumnjičeni službeno lice Dragan Marković Palma po rečima očevidaca i žrtava – pitanje od najvećeg javnog interesa“.

„Stoga ćemo u narednim danima izneti i javnosti i tužilaštvu nekoliko zataškanih tragova, do kojih je sasvim sigurno i samo moglo doći, a neki su i službeno već ranije evidentirani“, navela je Tepić.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je ranije danas da je Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal u Beogradu podneo krivičnu prijavu protiv „zaštićenog svedoka“, koji je protiv njega izneo optužbe za podvođenje devojaka i maloletnica.

Marković, koji je i predsednik Skupštine grada Jagodine, za televiziju Pink je izjavio da je muškarca čiji je identitet bio zaštićen kada je u video poruci na konferenciji za novinare SSP izneo optužbe na njegov račun, „prepoznao po džemperu“ i naveo je njegovo ime.

Podsetimo, Palma je najavio tužbe protiv Marinike Tepić i Rašković Ivić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari