Advokat Srbislav Stojanović koji po službenoj dužnosti brani optuženu, Marinu Andrejić, podneo je žalbu Apelacionom sudu, koja je optužena da je ubila svoga maloletnog sina Đorđa, produžio pritvor za još mesec dana. Prema njegovim rečima to je uradio u ponedeljak jer ja taj dan bio poslednji za podnošenje žalbe.


– Prigovor na optužnicu predaću Višem sudu u petak, kada ističe poslednji dan za njegovu dostavu. Još razmišljam šta ću sve da navedem u njemu, jer sam prilikom posete Marini u požarevački istražni zatvor u kome se nalazi, još puno toga u vezi ovog slučaja od nje saznao. Frapiran sam šta mi je sve rekla i šta je sve doživela od strane policije, dok su je saslušavali i ispitivali u polisijskoj stanici u Velikom Gradištu. Pretrpela je strahovitu fizičku i psihičku torturu od policije kako bi joj iznudili priznanje da je ubila svoga sina Đorđa – rekao je advokat Stojanović ne želeći da otkrije detalje na koji je način vršena tortura na Marini Andrejić.

On je istakao da će te detalje da iznese na suđenju dok bude branio optuženu i da se nada da će svojom odbranom oboriti optužnicu, koja i onako veoma tanka. Zbog svega ovoga uveren je da njegov klijent nije ubica i da će novim činjenicama to dokazati.

Na pitanje u kakvom je stanju bila Marina prilikom njegove posete Stojanović kaže da joj se stanje pogoršalo, posebno od onog trenutka kada je dobila i pročitala optužnicu.

– Marina se nalazi u veoma teškom stanju. Fizički i psihički je puno popustila. Slabo jede i stalno plače jer je veoma teško podnela optužnicu da je ubila svoga sina, a posebno joj je teško pao sadržaj optužnice. „Ne mogu da verujem da u njoj piše da sam svesno i sa umišljajem ubila svoje dete. Kako je moguće da tako nešto napišu. Još da sam sa željom to uradila. Zašto bih ja to uradila.“ Stalno mi je to, plačući, ponavljala dok sam bio kod nje u posetu – priča advokat Srba Stojanović i dodaje da je Marini u posetu bio i njen muž Dejan. On je rekao da će u skorije vreme da poseti njenog muža kako bi natenane razmotrili celokupnu situaciju i kako bi još nešto bitno saznao, što bi koristio u pripremanju odbrane za predstojeće suđenje.

Na optužbe Marininog advokata, da je optužnica protiv nje bazirana na osnovu njenog priznanja da je ubila svoga sina Đorđa, bilo iznuđeno fizičkom i psihičkom torturom od strane policijaca u Velikom Gradištu, policija je saopštila:

– Policija u Velikom Gradištu nije fizički zlostavljala Marinu Andrejić. Marina Andrejić saslušana je u prostorijama Policijske stanice Veliko Gradište u prisustvu branioca. U skladu za zakonom Marini je pre saslušanja omogućen poverljiv razgovor sa braniocem. Ni Marina kao ni njen branilac nakon saslušanja nisu imali primedbe na postupanje policijskih službenika – navodi se u saopštenju.

Advokat otkazuje punomoćje

U gradu se priča da će, posle pronalaska lobanje i potvrđivanjem DNK-a analizom da ona pripada nestalom dečaku Đorđu Andrejiću, advokat Srbislav Stojanović, koji po službenoj dužnosti brani optuženu Marinu Andrejić, odustati da je dalje brani. Kako se priča, razlog njegovog odustajanje je to što je pred sam kraj istrage, pronađen materijalni dokaz da je Đorđe mrtav i da mu je tada pala celokupna konstrukcija odbrane, koja se zasnivala na tezi da bez tela nema ni dela ubistva dečaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari