Timočki Omladinski Centar pozvao mlade da dođu na obuku za prevenciju HIV-a 1Foto: M. S.

Timočki Omladinski Centar raspisao je poziv za mlade iz Zaječara za prijavu na obuku za vršnjačke edukatore za prevenciju HIV-a.

Kako iz TOC-a ističu cilj obuke je da se mladima iz Zaječara, pruži neophodna znanja na temu prevencije HIV-a i AIDS-a, kako bi oni nakon treninga sproveli vršnjačke edukacije u srednjim školama u Zaječaru, u okviru kojih bi preneli stečena znanja o prevenciji prenosili svojim vršnjacima.

Na konkurs se mogu prijaviti mladi uzrasta 15 do 18 godina iz Zaječara, koji žele da postanu vršnjački edukatori.

Prijava se vrši popunjavanjem kratke online forme, a rok za prijave je 28. februar 2023. godine.

“Nakon zatvaranja poziva obavestićemo o rezultatima selekcije učesnika, a učesnici koji budu prošli prvi krug selekcije, biće pozvani na dodatne individualne razgovore”, ističu iz TOC-a.

Broj učesnika treninga je ograničen, a nakon pristiglih prijava, komisija će izvršiti selekciju i doći do broja od 15 učesnika.

Trening će biti realizovan u Zaječaru, u prostorijama Timočkog Omladinskog Centra, u toku marta meseca, u trajanju od pet dana.

Maloletni učesnici pre početka treninga, biće u obavezi da dostave saglasnost roditelja za učešće na školi.

TOC će obezbediti opravdanje svim učesnicima treninga, za sve dane u kojima će zbog učešća na treningu biti sprečeni da isprate nastavu u svojim školama.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari