Tiodorović: Na biračkom mestu po četiri kvadrata za birače

Ostavite komentar


  1. Kako će prskati birače po prstima ako budu imali rukavice? Možda je sada prilika da se napusti ta ogavna ponižavajuća praksa?

  2. Pošto će birački odbori na predstojećim izborima imati minimum pet (5) članova, a definitivno i više, pa će samo za njih biti neophodno obezbediti minimum 20 m2 prostora, odnosno 10 x 2 = 20, jer će morati da sede na međusobnom rastojanju od 2 m. Imajući u vidu da se većina biračkih mesta organizuje u učionicama školske i predškolske nastave koje su površine 40-50 m2, dobijamo podatak da će na biračkom mestu moći istovremeno da bude prisutno maksimum 5-7 birača; koji se registruju, uzimaju glasačke listiće i glasaju, pa matematika govori, da će »propustna moć« biračkog mesta biti izuzetno mala. Sa druge strane, ako birači budu nosili rukavice, dolaziće do zastoja na mestima rukovanja sa UV lampom, odnosno sprejem kojim se označava da je birač pristupio glasanju. Poseban problem biće identifikacija birača koja se dokazuje dokumentom sa slikom; lična karta, pasoš ili vozačka dozvola, jer će birači morati u zatvorenom prostoru da nose zaštitne maske, koju treba kod identifikacije spustiti sa lica, pa je pitanje da li će to mnogi i hteti da urade. Imajući sve napred navedeno u vidu, ne bih bio iznenađen, da se ekstremno poveća broj birača, a tu pre svega mislim na starije osobe, koji će koristiti mogućnost koju im pruža član 72a Zakona o izboru narodnih poslanika i prijaviti se za glasanje u svom stanu. Dakle, očigledno je da će izbore sa birčkim mestima u zatvorenom rostoru biti teško organizovatu, pa bi rešenje moglo da bude biračka mesta na otvorenom ili sačekati kraje epidemije, odnosno vakcinu za Covid-19.

      1. Odlična ideja, to može da radi ono udruženje za zaštitu mladih.
        Ako negde omrknu, imaju baklje…

  3. Izaći će,
    ako se bude poštovao tempo, razmak, sva pravila u vezi sa pandemijom milion i po do dva miliona glasača.
    Po navici 60-65% od izašli krene popodne u 3, 4 laganini.

    Glasaće se do dva ujutro, što zafali dodaćemo, fala Bogu što imamo u šteku milion odseljenih i umrlih.

    Cenim, znajući im poštenje i matematiku,
    tri i po miliona ladno.

  4. Kome je sada do Izbora.Zemlja u paklu kao i ceo svet se bore za opstanak.Vajni poznavaoci Korone,drze govore o maskama i distanci,a ni jedan ne kaze Nema Izbora dok ovo Zlo nepobedimo.Sve samo SNS dabogda ,vladali vecno sa svojim laganjem celog veka SNS je I zdrastavo uspeo da ,ako nista i mentalno zarazI.

  5. Dakle, struka, bruka je za okupljanje po 50 tak ljudi u 100 kvadratnih metara u doba epidemije. Tiodorovic sledeci put u ime struke bruke da predlozi da svi glasaju za SNS i njihovu decu. Struka-bruka!

  6. Kladionice,kafici,trzni centri i naravno izbori „uber alles“. Sad su u modi takve parole, zar ne?

  7. Tiodorovicu, da li znas kako izgledaju biracka mesta u manjim gradovima i selima? Cak i u prigradskim mestim? Kakva 4 kvadrata!?!?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.