Gavrilović: Topalko radi posao REM-a 1foto M.M./ATAImages

Izvršni direktor BIRODI-ja Zoran Gavrilović saopštio je da Topalko radi posao REM-a, aludirajući na brojne reakcije koje je popularni pevač izazvao komentarišući učestala gostovanja Aleksandra Vučića na svim televizijama.

Izrevoltiran time što mu je prekinuto gostovanje u emisiji Šarenica na RTS-u zbog obraćanja Vučića, Milan Topalović Topalko se obratio svojim pratiocima na Instagramu, ali su njegove reči odjeknule u široj javnosti, a predsednik Srbije nije propustio da odreaguje, nazvavši Topalka “novim vođom opozicije”.

„I dođe čovek koji je 24/7 na svim televizijama i prekine mi emisiju jer ima nešto važno da kaže… što sam čuo jedno 23453244323 puta… Nije moglo da sačeka makar da se završi emisija koja je mnogo lepa“, napisao je pevač na Instagram storiju i dodao:

„Molim vas… neka mu neko kaže da otvori svoj kanal, pa ko voli i hoće da ga gleda – neka gleda. I tako spase nas ostale koje čovek svojom pojavom psihički maltretira i uzima naše vreme… Bože Gospode, spasi“, poručio je Topalko uz fotografiju predsednika kako nešto objašnjava.

Vučić mu nije ostao dužan, pa ga je pomenuo, obrativši se opoziciji: „Ako već ne smete Đilasa da stavite, postavite na čelo liste Mihaela Rota, Šidera ili Šenaha, to je vaša lista za Beograd. A možete da dodate na to i Bodirogu i Topalka, sve ćemo da vas pobedimo zajedno“, rekao je predsednik.

Inač, obraćanje Aleksandra Vučića u subotu, koje je prekinulo Topalkovo gostovanje, prenosilo 25 kanala, odnosno 21 televizija na MTS televizijskim kanalima dostupnim korisnicima u Beogradu.

Direktor BIRODI-ja istakao je da se u manje od dva meseca od početka 2024. godine, Vučić pojavio na televizijama sa nacionalnom pokrivenošću u čak 37 priloga koji su trajali duže od pet minuta.

„U svim pojavljivanjima na televizijama sa nacionalnom pokrivenošću Vučić je predstavljen pozitivno. Promotivno predstavljanje predsednika Srbije je suprotno Zakonu o elektronskim medijima i Zakonu o javnim medijskim servisima. Javni medijski servisi, kao što su RTS i RTV Vojvodine, trebalo bi da budu sredstvo analize, propitivanja i istraživanja, a ne promocije bilo kog javnog funkcionera“, naglasio je Gavrilović, više puta pozivajući REM da reaguje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari