"Tražimo od nadležnih da ne usmrte predivnu životinju": Na Fejsbuku napravljena grupa Sačuvajmo pantera 1Foto: Shutterstock/AB Photographie

Crni panter za koga se tvrdi da već nekoliko dana slobodno šeta okolinom Apatina, napravio je pravu pometnju među građanima.

Dok jedni žive u strahu od njega i nadaju se da će biti pronađen i uspavan kako bi, kao što su istakli nadležni, bio imobilizovan u Zoološki vrt na Paliću, drugi se, pak, mole za njegov život.

Naime, u subotu je kao bomba odjeknula vest da je crni panter ulovljen u jednoj šumi kod Apatina, a u prilog tome pojavila se i fotografija na kojoj se vidi nepomična zver pored koje poziraju dva lovca. Kasnije je utvrđeno da je reč o fotomontaži.

Iz straha za život ove zveri koju danima traže sve nadležne službe, uključujući i stručna služba iz Zoo Palića, na Fejsbuku se pojavila grupa „Sačuvajmo pantera!“ koja trenutno broji 144 članova, a koja ima za cilj da okupi što veći broj istomišljenika koji bi svojim apelom pomogli da se zver ne usmrti nego da se pronađe humano rešenje.

„Apelujemo na nadležne državne institucije, Lovački savez, Ministarstva i lokalne samouprave kao i svu ostalu, stručnu javnost da se crni panter ne usmrti već da se nađe rešenje za njegovo humano hvatanje i smeštanje u okruženje koje takva predivna životinja zaslužuje“, piše u objavi ove grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari