„Treba da napravimo porodične lekare“: Ministarka Grujičić sa meštanima Glibovca koji su posle više od 20 godina dobili ambulantu

Ostavite komentar


  1. Donja Trnava, najveće selo u Toplici, sa skoro 1.500 stanovnka, već par godina nema lekara iako ima ambulantu! Bilo bi lepo da se nešto uradi po tom pitanju, kako bi se mladi, kojih u ovom mestu ima puno, tu i zadržali.

  2. poslednji out kad sam.bio u DZ sam zamalo preminuo od grca srcanig misica. Spasila me je medicinska sestra koja je unprolazu videla da umirem, a moja izabrana lekarka i njena sestra su mi dva puta rekle da sedim i da cekam. Ukinite obavezno zdravstveno jer nema nikakvu upotrebnu vrednost niyi svrhu za gradjane! Samo vama puno budzet za plate neradnika i parazita!!!

  3. @nikola
    Koncept Doma zdravlja koji je postojao u SFRJ bio je pacijentima mnogo dostupniji, sa sluzbama specijalistickim (dijabetes…)
    Urusavanje je nastalo sa kapitalistickom tranzicijom, gde je zamisljeno da ce zdravstvo vise ustedeti ako se sve dobro rasturi
    Ali ako ga vec toliko volite, ne zaboravite da je bas tom liberalnom kapitalizmu vase zdravlje roba, i to ne mnogo vredna

  4. Domovi zdravlja moraju da se reorganizuju. Sve rade sem medicine. Bio sam u ordinaciji za uput i hteo da primim vakcinu lekar Kaze emto sad ponovo da zakazete pa da dodjete za vakcinu. To je u DZ Vracar. Sta je tek u manjim opstinama. To je nedopustivo a u cekaonici bolestni ljudi

  5. Uvedite Makedonski sistem lečenja, da narod može i kod privatnika kao i u državnoj ustanovi da se leči. Tako ćete sprečiti mito korupciju i lekari će biti u svojim ordinacijama.

  6. To je lepo i korisno, pametno da se neko i toga seti. Interesuje me dali to vazi i za sela u okolini Nisa?

  7. Ministarka se sada zalaže za porodičnog lekara. Šta je bilo sa kubanskim sistemom zdravstva za koji se ona prošle godine zalagala? Za šta će se zalagati sledeće godine? Za albanski sistem?

Ostavite komentar


Društvo

Izraelski napad: Stanovnici Rafe u očaju 10

Izraelski napad: Stanovnici Rafe u očaju

Spontane proslave na ulicama Gaze u ponedeljak uveče nisu dugo trajale. Neposredno nakon što je Hamas objavio da je prihvatio sporazum o prekidu vatre koji su predložili Egipat i Katar, stigli su izveštaji o snažnim eksplozijama u istočnom delu Rafe, gde je izraelska vojska u ponedeljak ujutro naredila hitnu evakuaciju.

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.