Treba li ukinuti zimsko i letnje računanje vremena? (ANKETA)

Pitanje dana

Ostavite komentar


  1. Da poludis od ovih koji bi da ZAUSTAVE vreme! Oni su uvek PROTIV. Zato sto ne razmisljaju svojom glavom. Dakle volela bih da vidim tog sto voli mrak u 19, a dan u 4 sata. Sem stoke, u cik zore svi ljudi spavaju. Ali su zato svi aktivni u 19h. Neka za ta jedan sat potrose samo po JEDAN kw, to je stavka. I u kucnom, i u drzavnom budzetu. I dragi moji „anti“, nemojte mi reci da bas volite zimsko racunanje vremena. Samo „strinama“ sve smeta, pa i prelazak sa jednog na drugi casovnik. Mi OBICNI se priviknemo za DVA dana.

      1. Tako je, Srbija je u pogresnoj casovnoj zoni. Mi treba da budemo u istočno evropskoj kao Bugarska i Grčka +2. Ukiniti letnje računanje vremena ali promeniti zonu.

  2. Boze, kako mi se srce cepa od tuge zbog ovih kojima je JEDAN SAT jako problematican! Jesu li ikad u zivotu radili nesto drugo osim osmocasovnog neprekinutog spavanja? Ustajali nocu svakih dva sata zbog beba i dece, negovali nekog bolesnika, radili drugu i trecu smenu pa menjali smene sedmicno…? Ocigledno nisu pa zato takve i ne treba pitati za misljenje nego gradjane koji svojim radom u bilo kojem vremenu proizvode neki ucinak koji se moze meriti i ceniti. Vreme treba menjati, navika je vec stecena a podozrevam da je nesto ispod zita u vezi sa tom inicijativom a ne dobrobit obicnih gradjana.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.