Demokratska srpska stranka se najoštrije protivi vladinoj kampanji kojom bi se propagirale navodne koristi koje bi Crna Gora imala od učlanjenja u NATO“, saopšteno je iz te partije.
Nacrtom drugog akcionog plana za implementaciju Komunikacione strategije za evroatlantske integracije, koji bi Vlada uskoro trebalo da odobri, predviđeno je da se za kampanju o NATO narednih pola godine potroši najmanje 350.

Demokratska srpska stranka se najoštrije protivi vladinoj kampanji kojom bi se propagirale navodne koristi koje bi Crna Gora imala od učlanjenja u NATO“, saopšteno je iz te partije.
Nacrtom drugog akcionog plana za implementaciju Komunikacione strategije za evroatlantske integracije, koji bi Vlada uskoro trebalo da odobri, predviđeno je da se za kampanju o NATO narednih pola godine potroši najmanje 350.000 evra. „DSS smatra da je korišćenje novca crnogorskih građana za reklamiranje Sjevernoatlantske alijanse, koja im je nekada istresala bombe nad glavama, krajnje nemoralan čin koji bi žrtvu trebalo da ubijedi kako je njen dželat u stvari dobar“, kaže se u saopštenju DSS-a.
Sa druge strane Liberalna partija nije iznenađena ovim planovima Vlade. „Vlada i resorno ministarstvo na tom polju povlače poteze apsolutno samostalno, ne provjeravajući interesovanje i raspoloženje javnog mnjenja“, izjavio je lider LP Miodrag Živković. Prema njegovim riječima, sve što je do sada urađeno na planu NATO integracija nema veze sa bilo kakvim demokratskim procedurama.
Narodna stranka ocjenjuje da je to razbacivanje novca na promociju ideje koju u Crnoj Gori ne prihvata većina građana.
„Dok Crnu Goru potresaju protesti nezadovoljnih radnika, koji zahtijevaju adekvatne plate, i neisplaćene nadoknade, ovakvo bacanje novca na agenciju koja će promovisati ideju koja bi nam nametnula još veće finansijske obaveze, u najmanju ruku je neodgovorno“, tvrde u Narodnoj stranci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari