Tri kandidata za rektora Univerziteta u Beogradu

Izborna trka za čelnika našeg najstarijeg univerziteta počela uz nedoumice

Ostavite komentar


  1. Da mi je neko govorio da će se Prof. Dr Vladan Đokić kandidovati za rektora, ne bih mu poverovao. Kada sam čuo da će se Prof. Dr Ivanka Popović ponovo kandidovati, nisam video nekog ko bi joj bio konkurentan. A sada kada je u trci Prof. Đokić (sa dobrom ekipom prorektora na čelu sa Boričićem) mogu samo da kažem – vreme je za velike pozitivne promene!

    1. Ovako razmišljaju i govore SNS botovi.Ako je vreme da SNS zavlada i Rektoratom, onda ste upravu.To bi za društvo bilo poražavajuće.Zar čovek kao što je penzioner Boričić da bude prorektor?Očigledno je da ima demokaturski kapacitet, jer je već devet godina dekan na Ekonomskom fakultetu, a pre toga još dvanaest godina prodekan na istom.Demokratura na delu, nema šta.Ova vlast može sve i bukvalno siluje sve u ovom društvu.Sa ekipom u kojoj je profesor Boričić – počeće silovanje i univerziteta.Profesori, ilektualci, ako do toga dodaje – neka nam je sa srećom?!?

      1. Ekipa oko Djokica, pisrbno Ristic i Boricic, deluje solidno. Posle tri puna mandata bledila, imaju priliku da nesto promene.

  2. Dokle više ti penzosi. I jednog i drugog kamenojedca – Lipkovskog i Boričića, hitno u penziju. Profesori penzosi upropastiše Srbiju. Oni mnogo podsećaju na Tadića, a takav će uskoro biti i Vulić, koji ne zna šts će sa sobom, pa nam se penju na glavu i prodaju svoje usluge kome stignu.

  3. Mislim da je Lipkovski žrtva diskriminacije. Ivanka Popović je već devet punih godina u Rektoratu i to je period u kojem je UB stagnirao. Verujem da bi Đokić, zajedno sa Boričićem i Ristićem, koji su javnosti poznati kao nezavisni intelektualci, ali i veliki pregaoci, dekani sa uspešnim mandatima, moći da pokrene stvari sa mrtve tačke i započne promene na Univerzitetu.

  4. Ristic – borac protiv malih hidroelektrana, a Boricic protiv plagijarizma (kaznio dvoje profesora iz polova politickog spektra: Djuricina i Danicu Popovic), bice odlicna podrska Djokicu da ne bude ni pod uticajem SNS ni „1 od 5 miliona“! Konacno depolitizovani Univerzitet u Beogradu.

  5. Каква логика! Знаш да пропис није примењиван правилно па сада тражиш да се таква пракса настави. Постоји „правни постулат – светиња“ а гласи: „из неправа не може настати право“! Дакле господине професоре Липковски ви сте противправно у радном статусу на основу противправне примене закона па би сад из те противправне ситуације да идете у следећи круг правног насиља! Како сте Ви стручњак за математику, преведено у Вашу стручну област, то би значило да нетачно решење једне једначине уврстимо у решавање друге и добијемо тачан резултат! Ви очигледно имате намеру да измисли те неку нову математику! А правдање да су и други тако радили је у нивоу предшколског дечијег правдања: _нисам само ја и други су бацали камење на пролазнике“! Срамота и за дечије манире а да не говоримо о професору који би да буде ништа мање него ректор! Честитам!

    1. Pa, izbori za rektora su raspisani u januaru, a pravila nasilno promenjena u februaru. Sta ima tu da se prica dalje!?

  6. Izbori se odvijaju u neregularnim uslovima. Posle započinjanja izbornog procesa menjaju se i izborna pravila. To može još samo na Univerzitetu u Beogradu.

  7. Ivka je carica! Uspela je pre mesec dana da troje studenta Ekonomskog fakulteta, dakle Boričićevih, predstavnika u Studentskom parlamentu Univerziteta „nagovori“ da prevrnu ćurak i da se promeni većina, koja će opozvati studentske predstavnike u Savetu koji, u konačnici, biraju novog rektora!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.