Tri saveta građanima Srbije za susrete sa policijom

Kratak vodič za upoznavanje sa pravima i pozivanje na njih

Ostavite komentar


  1. Ovo nije pravna drzava ovo je lopovska drzava .
    Post titoisticki rezimi u srbiji su grupe organizovanih kriminalaca koji pljackaju narod zadnjih x godina lopovi koji raspolazu novcem jednog naroda .
    Sve se vrti oko novca .
    Lustracija .
    Gde vam je mozak svima pa bar 50% od vas jos razmislja i vidi sta se desava .

  2. Ustav? šta je to? pa i izolacija je protiv ustavna? i korupcija je protiv ustavna? i obavezna vakcinacija je protiv ustavna? i globalizam je protiv ustavan? a sve je to kao dobar dan svaki dan…

  3. U slučaju da imate posla sa policijom gurnite im u džep koliko možete da vide kako znate pravila igre u raspaloj guberniji.

  4. „Savete“ daje autor koji u životu nije imao posla sa policijom (po bilo kom osnovu), već svoje „bogato iskustvo“ deli na osnovu knjiga. U knjigama piše i da svi imamo ista prava koja nam sleduju po Ustavu i Zakonu, a u praksi za njih moramo sami da „grizemo“. Čisto teoretisanje, a znamo da su teorija i praksa…

  5. tri saveta za one koji se plaše pasa , ali samo pudlica . ni reči o situaciji kada se suočite sa pit bulom.

  6. Ovaj istraživač je očigledno promašio temu i u opasnoj je zabludi. Nisu svi građani pravnici, ovde je zamenjena teza, policija treba da bude stručna i profesionalna a ne građani da se pravno edukuju. Dakle policija je ta koja ne sme da prekorači i zloupotrebi ovlašćenja, kao što je to u pravnim državama. Mladi istraživači imaju vremena da nauče, proći će vreme dok ne počne da sedi kosa i brada a time dolazi i pamet.

    1. Ovo nije tacno. Gradjanin treba da zna svoja prava kao i svoje duznosti, posebno u ovakvim vremenima kada ti se prava blatantno krse a ti to ni ne znas.

  7. Prošle godine MUP je napravio sačekušu na pešačkom prelazu kod Vukovog Spomenika. Hvatali su i kažnjavali pešake koji prelaze na pešačkom prelazu na svoje crveno, dok stoji kolona automobila na njihovom crvenom, dakle nema ni govora o ugrožavanju saobraćaja. Klasična sačekuša sa čak 3 parkirana policijska automobila. Kad sam ih snimio telefonom, legitimisali su me uz prigodno pitanje: “Kako smo ispali?“ i prateći pravni lek da treba da me bude sramota. Kad sam upitao zašto su me legitimisali, dobio sam odgovor: “Rutinska kontrola učesnika u saobraćaju“, iako nisam imao ni bicikl. Prilikom legitimisanja, primenili su najnovije tehničke metode – fotografisanje lične karte mobilnim telefonom! Koliko je Zakona i propisa tada bilo prekršeno?

  8. Zgradu MUP-a obezbedjuje PRIVATNO OBEZBEDJENJE???????? Cini se da, eventualni, pokusaj zastite svojih prava, pred ovom cinjenicom zvuci kao sala. Neverovatno!!!!!!! Da ne zalazimo u pitanje, ko je vlasnik agencije koja pruza uslugu privanog obezbedjenja zgrade MUP…….

  9. Bravo za autora teksta kako se ponasati u bliskom susretu sa plavima, medjutim
    kad vidim Vulina kroz zamagljemn objektiv kako bere vrhove marihuane i cedi ulje…

  10. Da je posle 5.10.2000. nova vlast DOS-a primenila iskustva bivših socijalističkih zemalja u obracunu sa komunistickim nasledjem (državnim i bezbednosnim aparatmo) i mi bismo danas bili pravna i ekonomski prosperitetna država isto kao i oni. Nepromenjen sistem je razlog zašto se Srbija vrti u začaranom krugu 30 godina a ne politička vrteška.

  11. A kako da postupimo kada počnu da biju bez predstavljanja i bez da nam traže dokumenta?

  12. radim u obezbedjenju jednog trznog centra.Trazili mi komunalci na poslu licnu kartu,pitao sam kakav je problem kazu samo provera. Od tolikog naroda nasli mene pred tolikim ljudima koji se okretali da gledaju kao da sam mafijas.Ceo dan me zaustavlja osoblje i pita sta je bilo.U tim komunalcima ima mnogo budala,eto kakva nam je drzava, da budali ovlascenje i on maltretira narod i blamira postene ljude jer nesme one koje treba.

Ostavite komentar


Društvo

MUP: Šesnaestogodišnjak zapalio vagon BG voza u Batajnici 9

MUP: Šesnaestogodišnjak zapalio vagon BG voza u Batajnici

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu u saradnji sa Odeljenjem za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu rasvetlili su paljenje vagona „BG voza“ koje se dogodilo sinoć, 18. aprila u naselju Batajnica i podneće krivičnu prijavu protiv šesnaestogodišnjaka za krivično delo izazivanje opšte opasnosti, saopštio je MUP.

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.