Tribina "Crkva, Srbija, Crna Gora - Novi srednji vek" 1. februara 1Foto: TW /GDF

Forum pisaca i Građanski demokratski forum najavili su da nastavljaju sertiju tribina a naredna će biti 1. februara pod nazivom „Crkva, Srbija, Crna Gora – Novi srednji vek“, koja se održava u 11.30 časova na Trgu Nikole Pašića 9/III.

Neka od pitanja o kojima će se diskutovati biće: Kako je crnogorski zakon o slobodi vjeroispovesti uspeo da ogoli velikosprsku nacionalističku politiku zvaničnog Beograda ali i dela opozicije? Kako smo posle 30 godina sebi dopustili da nam se opet ’’dešava narod’’ uz pokušaje spaljivanja zastave nama susedne i pre svega, prijateljske Crne Gore? Zašto se u medijima i drugim neznvaničnim kanalima, državnost Crne Gore kod nas tretira kao greška i trenutno stanje? Zašto je kod nas dozvoljeno javno, na televiziji, pozivati na linč ambasadora Crne Gore? Kako je dominantna nacionalistička politika prema Crnoj Gori ostala ista od Miloševića, Koštunice, Tadića i sada kod Vučića i Saveza za Srbiju? Koliko je odvojenost crkve i države, kao ustavna kategorija kod nas, moguća kada se deo SPC otvoreno bavi politikom, organizuje političke proteste i to u inostrnstvu i sa zahtevom za smenu vlade susedne nam i prijateljske Crne Gore?

Na ova, ali i druga pitanja odgovore će pokušati da daju Dušan Janjić, predsednik Foruma za etničke odnose, Vlatko Sekulović advokat, kao i moderator Aleksandar Olenik advokat i predsednik GDF.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari