Tribina "Kako je normalno postalo nenormalno?" 28. marta u Subotici 1Foto: Novi Optimizam

Tribina „Kako je normalno postalo nenormalno?“ biće održana u ponedeljak 28. marta u 18 časova u u Subotici, InfostudHUB-u (Korzo 1).

Razgovor se održava u organizaciji Novog Optimizma, a uz podršku Građanskih inicijativa i Magločistača.

„Nama, iz Novog Optimizma, ovaj datum je važan, jer je 28. marta 2005, pre tačno 17 godina, Novi Optimizam, kao još uvek mlada organizacija, priredio svoju prvu tribinu u zrenjaninskom Zelenom Zvonu, pod istim nazivom “Kako je nenormalno postalo normalno?”, naveli su organizatori.

Kulturološkinja i profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu Milena Dragićević Šešić bila je jedna od učesnika, i povodom predstojeće tribine, napisala je:

“Želim Branislavu Guti Grubačkom, da proslavimo naredne godišnjice tribina Novog optimizma u oslobođenim gradovima Srbije, uz društvene pokrete čijoj sinergiji i zajedničkom delovanju je dao doprinos, u javnim ustanovama obrazovanja i kulture – jer tek onda, kada Novi optimizam bude pozvan da u njima deluje i sa njima zajedno radi, znaćemo da se partnerstvo javnog i civilnog sektora uspostavilo, i da će ovo društvo ponovo učiti, sasvim ispočetka, prve demokratske korake zajedništva i osvajanja zajedničkog.”

„Šta se na polju kulture dešava poslednjih godina, kako se sistemski degradira i koja nam je zvanična kulturna politika, ko se zabranjuje i cenzuriše a kome se ostavlja prostor za (samo)promociju, ko i kako nam vodi ustanove kulture i kome su dostupne“, neka su od pitanja.

Kako se navodi, na ova i mnoga druga pitanja, odgovaraće relevantni sagovornici: Minja Bogavac, dramaturškinja, direktorka Reflektor teatra; Dragoslava Barzut, književnica i borkinja za LGBT prava iz Građanskih inicijativa; Ivan Lalić, dramski pisac, direktor Mikser festivala; Saša Ilić, pisac; Ede Šinkovič, likovni umetnik, saradnik firme TerraCycle.

Razgovor će moderirati Nela Tonković, istoričarka umetnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari