Tribina nedeljnika “Vreme” u sredu u Kragujevcu 1Foto: V. G.

Nedeljnik “Vreme” organizuje u sredu, 20. jula, u Biznis inovacionom centru u Kragujevcu tribinu “Građani i vlast: Kako i zašto se za sve pita jedan čovek”.

Tribina počinje u 19 časova, a o stanju u državi će govoriti Teofil Pančić, urednik i kolumnista “Vremena”, Filip Švarm, glavni urednik ovog nedeljnika, Zdravko Ponoš, osnivač pokreta “Srbija centar”, Nikolaj Petronijević, advokat iz Kragujevca i Bojana Vlajović Savić, aktivistkinja udruženja Res publica.

Tri i po meseca po završetku izbora, Srbija još nema konstituisan parlament. Ne zna se ni ko će biti mandatar, ni kada će vlada biti formirana.

Pravosuđe odavno ne funkcioniše kao grana vlasti, a jedina vlast koja u državi funkcioniše je predsednik, koji se pita za sve i neskriveno odlučuje o sudbini cele zemlje.

Da li je u Srbiji blokiranje auto-puta jedini način komuniciranja građana i vlasti, samo su neke od tema o kojima će razgovarati učesnici tribine.

Moderator tribine biće Nedim Sejdinović, novinar nedeljnika “Vreme”.

Okrugli sto je sastavni deo projekta “Podsticanje javne debate o demokratiji uoči izbora” koji finansira National Endowment for Democracy.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari