Tribina "(ZA)GAĐENJE Zrenjanina, Vojvodine i Srbije" 18. marta u Zrenjaninu 1Foto: Novi Optimizam

U martu Novi Optimizam organizuje seriju tribina na temu (ZA)GAĐENJE SRBIJE – od ideologije do ekologije, a naredna tribina biće održana u petak, 18. marta u 18 časova, u Zrenjaninu, u hotelu Vojvodina (Trg Slobode 3).

U razgovoru će učestvovati: Čedomir Čupić, politikolog i professor; Ljiljana Bukvić, novinarka lista Danas; Nenad Čaluković, glavni urednik Karaktera; Janko Baljak, reditelj i profesor; Sofija Mandić, pravnica; Željko Bodrožić, predsednik NUNS-a. Razgovor će voditi Dragoljub Draža Petrović, glavni i odgovorni urednik lista Danas.

Vladika Grigorije, episkop dizeldorfski i nemački, nije u mogućnosti da učestvuje u razgovoru te će stoga glumac Miljan Vuković pročitati vadikin tekst napisan posebno za ovu priliku.

Pre tačno dve godine, u punoj sali Kulturnog centra Zrenjanina, održana je tribina „(Za)gađenje Zrenjanina – od ideologije do ekologije“, koja je pokazala da su stanovnici ovog grada izuzetno zabrinuti za budućnost, posebno u kontekstu niza zloupotreba od strane vlasti, kojima su ugroženi voda, zemlja, vazduh, pa i sam opstanak Zrenjanina. Koja je to šira politika i ideologija koja stoji iza svega ovoga, i koje su njene posledice po čitavo društvo? Da li je Zrenjanin paradigma propadanja čitave Srbije?

„Danas, u iščekivanju predstojećih izbora, lokalnih, parlamentalnih i republičkih, želja nam je da omogućimo prostore za debatu, sa relevantnim pojedincima iz oblasti kulture, ekologije, ljudskih prava, obrazovanja, medija i ekonomije“, kažu iz Novog Optimizma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari