Trifundan u negotinskom i kladovskom vinogorju 1Sveti Trifun u Rajačkim pivnicama Foto: Turistička organizacija Negotin

U skladu sa tradicijom vinari i vinogradari Negotinske krajine obeležiće danas svog zaštitnika, Svetog Trifuna na centralnom trgu kod zapisa u Rajačkim pivnicama.

Proslava ovogodišnjeg Trifundana započeće u 11 časova kulturno umetničkim programom, nakon čega će u prisustvu sveštenika arhijerejskog namesništva negotinskog biti izrezan slavski kolač i prva rezidba vinove loze u Rajačkom vinogorju. Mnogobrojne goste koji već tradicionalno dolaze 14. februara u Rajačke pivnice na proslavu zaštitnika vinara i vinogradara zabavljaće od podneva orkestar “Boemi”. Svetog Trifuna danas će proslaviti i vinari i vinogradari u Rogljevu, Smedovcu, Rečki, Tamniču, kao i u Manastiru Bukovo i Poljoprivrednoj školi “Rajko Bosnić”.

Trifundan će obeležiti i u kladovskom vinogorju i Opštinsko udruženje voćara i vinogradara obred osvećenja i rezidbe čokota vinove loze obaviće u vinogradu Vidoja Njamculovića domaćina slave u naselju Vajuga. To je samo deo programa ” Veče vina i ljubavi” u okviru kojeg koje će večeras biti dodeljena priznanja domaćinima u čijim podrumima su najbolja vina i rakije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari