Trifunović: I Ukrajinci su naša pravoslavna braća, ne shvatam ljude koji navijaju za rat

Ostavite komentar


  1. Sve sto si rekao je za normalnu drzavu. Srbija to odavno nije, jos od tih Balkanskih ratova.

  2. Strasan si glumac i posveti se tome. Molim te objasni meni neukom gde to pise da Srbija navija za rat.

  3. Па били смо 1999. исто браћа. Нити нас је спасила Русија нити Украјина. Нек гледа свак свој интерес. Позз

  4. Niko ne navija za rat osim amerikanaca. Ovakve razvodnjene izjave bez suštine sukoba ne vode ničemu. Rat je izazvan debelim uplitanjem zapada a počeli su nasilnim smenjivanjem režima u Kijevu. Ostalo je posledica!

Ostavite komentar


Društvo

INTERVJU Ambasador Argentine Osvalado Narsiso Marisko: Argentinski narod želi da živi u demokratiji, ne postoji druga mogućnost 8

INTERVJU Ambasador Argentine Osvalado Narsiso Marisko: Argentinski narod želi da živi u demokratiji, ne postoji druga mogućnost

Ove godine Argentina slavi istorijsku godišnjicu: četiri neprekidne decenije života u demokratiji nakon što je pretrpela krvavu vojnu diktaturu između 1976. i 1983. dodine. Dve godine nakon što je predsednik Alfonsin pobedio na fer i slobodnim izborima, 1985. desilo se istorijsko „suđenje huntama”, odnosno suđenje devetorici pripadnika tri vojne hunte koje su upravljale Argentinom tokom jednog od najmračnijih perioda u našoj istoriji, a zbog ozbiljnih i sistematskih kršenja ljudskih prava. Ova odluka doneta je u veoma osetljivom političkom kontekstu jer je vojska, kao što možete pretpostaviti, i dalje imala značajnu moć. Suđenje huntama bilo je događaj bez presedana na međunarodnom nivou - prvi put diktatorima su sudili i presudili civilni sudovi, u okviru obnovljene i reafirmisane demokratije - kaže u razgovoru za Danas Osvalado Narsiso Marisko ambasador Argentine u Srbiji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. decembar 2023.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.