Samo nekoliko dana nakon osvajanja titule prvaka Evrope, selektor omladinske reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović, posetio je zavičaj i sa svojim najbližima i zemljacima proslavio titulu vladara starog kontinenta, prvu u našoj burnoj fudbalskoj istoriji. Čestitke za fenomenalan uspeh, Druloviću je uputio i predsednik opštine Nova Varoš Dimitrije Paunović, koji je u čast proslavljenog fudbalskog asa i izuzetnog trenerskog stratega, nedavno organizovao svečani prijem u zgradi Skupštine opštine.

Bila je to prilika da se, osim sporta i trijumfa na evropskom fudbalskom šampionatu za omladince do 19. godina, porazgovara i o potencijalima i razvojnim šansama zlatarskog kraja.

– Zavičaj mi je u srcu, u rodni grad se uvek rado vraćam i srećan sam što se okrenuo turizmu i konačno razvija u pravom smeru. Pun pogodak je ponovno otvaranje „Panorame“, jer Zlatar pruža velike mogućnosti, posebno na polju sportskog turizma. Nekada su brojni timovi dolazili ovde na pripreme i nadam se da će se uskoro to vreme vratiti. Dobro poznajem prilike i u novovaroškom fudbalu i smatram da je sjajno to što su gotovo svi igrači „Zlatara“ iz Nove Varoši, jer oni predstavljaju pravu ekipu i van terena. Ako njihovi rezultati u budućnosti budu bolji, sigurno će i interesovanje za fudbalom biti veće. Naravno, u fudbal se mora ulagati da bi se došlo do uspeh, rekao je u izjavi za naš list Ljubinko Drulović, ne skrivajući da je nedavni uspeh doživeo veoma emotivno, da je u rad sa omladinskom reprezentacijom uložio mnogo truda i svo svoje znanje i umeće.

Da su njegovi izabranici i on na domak istorijskog uspeha, poverovao je, kaže, nakon pobede u polufinalnom meču sa sjajnim Portugalcima, koja je bila „vetar u leđa“ za konačan trijumf protiv reprezentacije Francuske. „Velike stvari u mom životu dešavale su se upravo prvog avgusta. Tog datuma sam rođen, prvi trofej u trenerskoj karijeri osvojio sam sa angolskim klubom „1.avgust“, tog datuma sam prihvatio ponudu da budem trener omladinske reprezentacije , a baš prvog avgusta, postali smo omladinski prvaci Evrope“, dodaje naš uvek predusretljiv i srdačan zemljak, koji ne zaboravlja da je prve korake načinio u FK “Zlataru“, da bi preko užičke „Slobode“ , „Partizana“ i „Rada“ u zemlji, a potom i „Porta“, „Benfike“, „Panafiela“ i Gil Vicentea, prerastao u pravu fudbalsku veličinu. Nastupao je i za nacionalni tim na 38 susreta, a poslednji put dres „plavih“ obukao je 6.oktobra 2001. protiv Luksemburga. Nakon igračke karijere, ostao je fudbalu kao trener. Kaže da ima još neostvarenih želja i velike fudbalske ambicije, kao što je ona da jednog dana preuzme kormilo seniorske reprezentacije Srbije.

– Ljubinko Drulović je jedan od ambasadora Nove Varoši, koji svoj rodni grad u najboljem svetlu predstavlja u zemlji i inostranstvu. Od opštine može da očekuje svu potrebnu pomoć i podršku, a nadamo se da će on, svoj lični i profesionalni kredibilitet , iskoristiti da svom zavičaju pomogne u njegovoj daljoj afirmaciji i razvoju, kazao je, između ostalog, predsednik Paunović prilikom susreta sa Drulovićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari