Trinaest opština nije isplatilo jednokratnu pomoć zaposlenima u predškolskim ustanovama 1Vrtić u Užicu. Foto: Grad Užice

Trinaest lokalnih samouprava nije isplatilo jednokratnu pomoć od po 10.000 dinara zaposlenim u predškolskim ustanovama nakon što je zaključak sa takvom odlukom usvojila Vlada Srbije 28. aprila.

 

Prema podacima Samostalnog sindikata predškolskog vaspitanja i obrazovanja, Priboj, Knjaževac, Bela Palanka, Ćuprija, Sjenica, Zaječar, Prokuplje, Krupanj, Despotovac, Ljig, Medveđa, Tutin i Koceljeva nisu isplatile ovu pomoć.

Predsednica Samostalnog sindikata predškolskog vaspitanja i obrazovanja Bosiljka Jovanović uputila je dopis premijerki Ani Brnabić i ministru finansija Siniši Malom sa zahtevom da se iz tekuće budžetske rezerve pomogne opštinama da isplate ovu pomoć, budući da su nadležni u tim lokalnim samoupravama rekli da nemaju sredstva u budžetu za ovu namenu, niti mogu da izdvoje novac rebalansom budžeta.

U dopisu se navodi da je Koceljeva dala čvrsto obećanje da će pomoć biti isplaćena u narednom periodu.

„Ne treba da vas podsećamo da je Vlada Srbije, donoseći odluku o isplati ove pomoći imala u vidu da su zaposleni u predškolskim ustanovama usred vanrednih okolnosti pandemije bili izloženi dodatnom naporu prilikom sprovođenja vaspitno-obrazovnog rada“, piše u dopisu premijerki i ministru finansija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari