Trivan: Više zaštićenih prirodnih rezervata 1Foto: Youtube

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan najavio je danas da će u Srbiji uskoro biti povećan procenat zaštićenih prirodnih područja, piše u saopštenju.

Na obeležavanju 20 godina od proglašenja Specijalnog rezervata prirode Zasavica, Trivan je istakao da je došao na ovaj značajan jubilej kako bi dao podršku ljudima koji dve uspešno upravljaju ovim rezervatom.

Država je upravljanje Zasavicom pre dve decenije poverila udruženju Mladih gorana Sremske Mitrovice na čiji je predlog ovo područje i zaštićeno.

„Oni pokazuju koliko je važan kontinuitet u radu i ljubav prema prirodi bez čega nema ni rezultata. Zaista mi je zadovoljstvo da konstatujem kako je Zasavica jedna od najlepših slika koje o Srbiji postoje u svetu“, rekao je Trivan.

On je dodao da su prirodna bogatstva Zasavice samo deo onoga što ima Srbija i podsetio da naša zemlja spada u 40 najbogatijih područja u svetu po raznovrsnosti biljnog i životinjskog sveta.

Trivan je naglasio da Srbija mora i ima potrebu da poveća teritoriju pod zaštitom.

In je najavio da će Ninistarstvo koje vodi proglasiti još neka područja zaštićenim, čime će se za oko jedan procenat povećati prostor pod zaštitom, poručio je Trivan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari