Srpski teniser Viktor Troicki igraće danas u drugom kolu ATP turnira u Rimu protiv Žo-Vilfreda Conge iz Francuske. Troicki je u prvoj rundi posle preokreta savladao Italijana Filipa Volandrija sa 2:1, dok je Conga kao peti nosilac odmarao na otvaranju.


Troicki je na juče objavljenoj ATP listi napredovao za jedno mesto i sada je 29. teniser na svetu iako mu ove godine ne „cvetaju ruže“. Slavio je u samo 12 od ukupno 23 meča koliko je odigrao u 2012. godini, računajući i nastupe u Dejvis kupu. Srpski teniser ima bolji međusobni skor od Conge (3-1), ali je trenutno u znatno lošijoj formi. Poslednji međusobni duel odigrali su još oktobra 2010. godine u Moskvi kada je Troicki u svom jedinom uspešnom pohodu na trofej bio bolji od Francuza, takođe u drugom kolu. Conga je jedini trijumf nad Viktorom ostvario pre tačno dve godine, baš na rimskoj šljaci, kada je u prvom kolu bio ubedljiv (6:2, 6:3). Troicki je slavio u prva dva duela, 2009. u Bangkoku (2:1) i godinu dana ranije u Tokiju kada je Conga predao meč u drugom setu zbog povrede.

Troicki ima dosta problema već duže vreme. Servis ga ne služi na pravi način, pa samim tim retko se odlučuje da izlazi na mrežu. Forhend mu je nešto jača strana, ali u dužoj razmeni udaraca obično prvi poklekne. Međutim, ni Conga baš ne briljira, a prošle nedelje poražen je u Madridu u osmini finala od Aleksandra Dolgopolova.

Trijumf Ane Ivanović na startu

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović uspešno je startovala na turniru u Rimu nakon što je u prvom kolu savladala Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu sa 2:0 (6:4, 6:3). Protivnica u narednom kolu biće joj bolja iz duela Alberta Brijanti – Silvija Soler-Espinosa, a ukoliko sve bude teklo po planu u osmini finala Ivanovićeva bi mogla da se sastane sa drugom teniserkom sveta Marijom Šarapovom. Jelena Janković će danas u prvoj rundi odmeriti snage sa Soranom Kirsteom iz Rumunije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari