Tužbe protiv izvođača radova na Turskom toku 1Deo trase gasovoda "Turski tok" kod Lenovca Foto: Glas Zaječara

Domirka Mladenović iz sela Grlišta kod Zaječara ponela je tužbu protiv izvođača radova na prvoj deonici trase gasovoda zbog nanete materijalne štete. Jedan od izvođača radova je i firma „Inkop“ iz Ćuprije.

U toku izvođenja pripremnih radova na izgradnji trase gasovoda kroz Srbiju koji se uveliko sprovode, porodici Mladenović iz Grlišta naneta je velika materijalna šteta, piše portal Glas Zaječara.

Ponuđena odšteta, prema rečima Dušana Mladenovića (63), sina Domirke Mladenović(80), nije odgovarajuća.

Njemu je ponuđeno oko deset hiljada evra naknade za uništeni voćnjak a on veruje da je šteta oko 90 hiljada evra.

„Moja majka vlasnica je zemljišta na trasi gde prolazi gasovod. Površina tog zemljišta je 88 ara. U delu tog imanja koje zahvata 46 ari, po sredini prolazi trasa za gasovod, tako da je ta parcela neupotrebljiva i načisto uništena.

On objašnjava da je na toj parceli pre tri godine zasadio višnje i to oko 900 sadnica. One su sada trebale da daju svoj prvi rod, ali kada je otišao na plac, imao je šta da vidim – put za gasovod prosečen je kroz sredinu placa. Deo sadnica je isečen, a na drugu stranu je nagurana zemlja, tako da je ceo taj voćnjak i ta parcela uništena.

„Sve to se dogodilo pre nekih petnaest, dvadeset dana“, kaže Dušan Mladenović za Glas Zaječara.

Informacije o izvođaču radova i postupku naknade štete Mladenović je najpre potražio u Gradskoj upravi Zaječar, a nakon toga uspeo je da stupi u kontakt sa zastupnicom izvođača radova, Jelenom Mrazović koja nije mogla da precizira iznos odštete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari