Tužilac: Nesrbe je trebalo ubiti, proterati…

U Hagu juče počelo ponovljeno suđenje bivšim čelnicima DB-a Srbije Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću

Ostavite komentar


  1. Nikada mi neće biti jasno, kako je srpski politički, vojni i policijski vrh, radeći na proterivanju NESRPSKOG STANOVNIŠTVA, uspeo da ubije, protera i uništi preko 350.000 stanovnika srpske nacionalnosti iz Hrvatske i oko 500.000 Srba sa Kosova i Metohije u jednom dužem vremenskom pereiodu?! Kako se može planirati zločin protiv gradjana NESRPSKE NACIONALNOSTI, kako se može orgaizovati ZLOČINAČKO UDRUŽENJE kome je jedini cilj da se proteraju NESRBI a da se na kraju kao rezultat te srpske "zločinačke" politike PROTERA OKO MILION SRBA SA SVOJIH VEKOVNIH ETNIČKIH PROSTORA, IZ HRVATSKE, IZ BOSNE I HERCEGOVINE I SA KOSOVA I METOHIJE?! Nikada mi neće biti jasne takve optužbe?! Da li ovaj sud zaista ima bilo kakve veze sa realnošću ili, ima svoj zadatak koji mora da ispuni bez obzira na stvarno stanje i dogadjaje koji su prouzrokovali rat?

  2. Sobzirom da sam poznavao dobro situaciju u SFRJ do raspada, zatim bio cijeli rat u BiH i prisustvovao lično na preko 60 Sudjenja u Hagu gdje sam upravo tražio tu nit koja je bila "kičma" rata mogu da kažem da me je prvo iznenadila presuda za ovu dvojicu, "oslobadjajuća".Kao drugo juče sam slušao pažljivo ovu optužnicu i prosto nemogu da vjerujem da se ovo nije znalo ranije! Ova optužnica je srž i osnovna nit ratova 1991-1995. Ovdje se samo potvrdilo ono što je bila ključna rečenica Šešelja pomoću koje se odbranio u Hagu a dokazao da iza svih ovih zločina stoji Srbija sa svojim političkim, vojnim, policijskim i propagandnim snagama oličenih prije svega u Slobodanu Miloševiću! Šešelj:NIJE TAČNO DA JE BILO PARAVOJNIH JEDINICA IZ SRBIJE JER SU SVE BILE POD KONTROLOM JNA ili u prevodu VRHA SRBIJE! Ova presuda sa ovim dokazima bi bila ključna da dalje osvetlimo da li je još neka vanjska SNAGA stojala iza vrha Srbije!?

  3. Mladene: To je prilicno jednostavan odgovor. Ovo zasta su doticni optuzeni se desavalo u Krajini, Istocnoj i Zapadnoj Slavoniji i Vukovaru 1991 g., dakle na samom pocetku rata. Tada je najureno oko 150-180,000 Hrvata, i tu se pojavio izraz "etnicko ciscenje" po kome su srpske snage postale svetski poznate. To je bilo praceno ubistvima, pljackama, silovanjima itd od strane Marticevih, Arkanovih, Draganovih itd snaga. Jos najmanje 100,000 Hrvata je pobeglo iz opsednutih gradova ili mesta u Hrvatskoj u blizini linije fronta koja su gadjana od srpskih snaga (kao Dubrovnik ili Karlovac). Za razliku od toga, egzodus Srba sa njihovih "vekovnih ognjista" o kome vi govorite je usledio vecinom 1995 g., u toku i nakon unistenja RSK od hrvatske vojske. Dakle, akcija je prouzrokovala reakciju, a ne obrnuto.

Ostavite komentar


Društvo

"Prva ljubav zaborava nema": Kako će Ivica Dačić, novi-stari ministar policije, izaći na kraj s kadrom koji je potpuno lojalan SNS-u? 10

„Prva ljubav zaborava nema“: Kako će Ivica Dačić, novi-stari ministar policije, izaći na kraj s kadrom koji je potpuno lojalan SNS-u?

Iako se već danima u nazad moglo čuti da će Ivica Dačić biti postavljen na mesto ministra policije, teško je bilo poverovati da će Vučić nekome van SNS-a poveriti MUP, jer je policija, pored BIA, postao udarna pesnica ovog režima, sa pažljivo biranim kadrovima, kako za ministre tako i za visoka rukovodeća mesta u MUP-u.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.