Tužilaštvo tvrdi da Šabić ugrožava bezbednost

Tužba je podneta zbog odluke Poverenika da Ministarstvo odbrane dostavi podatke Fondu za humanitarno pravo o Nikoli Mićunoviću za kojim je Interpol raspisao poternicu, a Tribunal utvrdio da je učestvovao u prisilnom proterivanju Albanaca
Nova tužba RJT protiv Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti značaja

Ostavite komentar


  1. Nažalost, tužilaštvo na čelu sa gospodjom Dolovac ugrožava bezbednost građana koji ne misle isto kao vlast. Umesto da je gospodja odgovarala za sva zlodela kao član Državnog veća tužilaca pošto je odradila prljav posao za vlast ona je i dalje pretnja svima nama.

  2. tužilaštvo nikako da reši savamalu, državni udar i dr. ali je vrlo efikasno kad treba da ometa u poslu gdina šabića, koji profesionalno radi svoj posao i ne ulaguje se režimu.

  3. За све оне којима је памет краћа од зимског им даха: Сада нападате Загорку Доловац а када се 26.4.2012. у јеку изборне кампање за председника обрушила на Томислава Николића оптуживши га – лажно и потпуно неосновано(!) – да крши устав изјавама о Карићу (еј, устав се може кршити изјавама обичног грађанина!!! ужас!!!) тада сте је ковали у звезде! Ма, стид је за вас мисаона именица! Исто као и за особу која са места првог тужиоца, мртва ладна, изјави да грађанин може ИЗЈАВОМ да крши устав! А што се Шабића, пак, тиче, али и парњака му Јанковића (међу мислећим људима познатијег као THE GUNMAN) молим све ботове Пајтића, Јовановића, савамалића… да схвате да ни они нису изнад закона. Само су на функцијама. Тренутно…

  4. Svaka cast Sabicu a to sto Tuzilastvo podnosi prijavu protiv njega samo znaci da je na pravom tragu.

  5. E, to je pravosudje u Srbiji.Ne istrazuj:lazne diplome, rusenje objekata, nezakonite ugovore, zloupotrebe polozaju, nego odmah brzo i efikasno na onoga ko posteno radi svoj posao.Sramota ne samo za pravosudje, nego i za Srbiju, a Vlada A. Vucica se svakako nicega ne stidi.Oni ne znaju sta je to.

  6. Ta zena je moralna krpetina dobra svakoj vlasti a tuzioci u vecini podli i korumptrani alkoholicari uostalom kao i sudstvo u celini.. Druga dva stuba sistema, zakonodavna i izvrsna vlast, su isti kao i sudska vlast. Olos, sljam i fukara vlada Srbijom. Kakav narod takva i vlast. Ono malo mislecih i postenih sto nije emigriralo zavuklo se u misje rupe jer nema mogucnosti da se nekud iseli. Srbija je (kao i svi nasi susedi ) presla tacku posle koje nema povratka. U xxii veku vecina balkanskih naroda nastavice svoje postojanje u istoriji i antropologiji. Pridrzice se Keltima, Alamanima, Gotima, Hazarima i da ne nabrajam vise. Traziji ste, gledajte.

  7. Šabić se oteo malo i iznosi neproverene informacije a poverenik je za informacije od javnog značaja.

  8. Nakad je bilo kad kažeš vojna tajna svi stanu mirno, a danas bi svako da raspolaže sa vojnim podacima. To Srbija nikako ne sme da dozvoli! Ali nikako!

  9. Ceo region štiti svoje generale i vojne komandante, samo bi ovde koda nas neki da sve naše pošalju u Hag! Malo je što su nam ukinuli redovan vojni rok, sad još neka se i vojne informacije serviraju svima na izvol““te!!!

  10. Ocigledno je da svoj posao ne radi kako treba i da se vise bavi politikom nego onim cime bi trebalo.

  11. Svaka krivica se placa, ukoliko postoji osnovana sumnja odgovarace za svoje delo, Tuzilastvo samo vrsi svoj posao, nema tu nista sporno.

  12. Tužite ga, kao stranog elementa, kao pretnju bezbednosti Srbije, smenite ga, ionako je nezakonito zaposlen i košta nas 4ooo evra mesečno.

  13. Šabić je državni službenik i funkcioner koji s e na radnom mstu bavi politikom i odavanjem tajni za javnost koje su bezbedonosne za državu, smenite ga, oterajte u penziju jer je prekoračio sve mere i ponašanja i rokove penzije.

  14. Sabic i treba da bude tuzen jer je preterao. Covek se previse zaigrao u svojoj funkciji i neko treba da ga opomene za to.

  15. Ocito je da Sabic kao i Zastitnik gradjana zloupotrebljavaju svoju funkciju…tome mora doci kraj.

  16. Sabic je preterao i to nije tajna. Covek ne zna sta radi. Misli da je mnogo bitan u celoj prici a ne vidi koliko je jadan i bedan. Nadam se da ce ga neko vratiti na njegovo mesto.

  17. Nedopustivo je da se Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti ovako ponasa… za svaku osudu!

  18. Zar smo dosli do toga da poverenik za informacije od javnog znacaja zloupotrebljava svoj polozaj.

  19. Podržavam podizanje optužnice, jer Šabić nema nikakvo pravo da se meša u bezbednost naše države.

  20. FHP znamo cije interese zastupa, odnosno ko ga finansira, pa zbog toga im ne treba davati poverljive podatke, a narocito vezane za VS !

  21. Ništa manje nego Fondu za humanitarno pravo odaje poverljie informacije, a dobro se zna kakva je to organizacija.

  22. On sve vreme pliva na nekoj granici njegovih ovlaštenja i pomalo zalazi u državnu tajnu koju svaka zemlja ima radi svoje bezbednosti.

  23. Znaci bice mrtva trka koga da opozicija izabere za kandidata za izbore. Dal Jankovica ili Sabica.

  24. Naravno da ugrozava bezbednost kada izlazi u javnost sa neproverenim informacijama a uvek na stetu drzave i uvek u interesu opozicije.

  25. Šabić je običan politikant, a nikakav zaštitnik. Žali Bože svih tih para koje država daje toj osobi svakog meseca!

  26. Šabić je prekršio svoja ovlašćenja i predstavlja pretnju za bezbednost informacija od javnog značaja.

  27. Ovde u zadnje vreme, na portalu Danas,a SAMO FALI,,potpisnik,,Jaroslav Černi,,s ,,komentarom,o potrebi Novog mosta,,, KOD ADE ,,DA JE DOOBRO ,,POZNATO DA ispod Brankovog mosta Protiče DUNAV ,a SAVA JE PLOVNA SVE DO SMEDEREVA. Za Pametne I Zaista OB““RAOZOVANE Sasvim DOVOLJNO,,s obzirom Na NIvoje,Konceptualista,,Teleprontovski i bez angažovanje Vazduplohovca , ,,Uf,, teška pitanja,,za,,neke,,tek,ikonouslikane,,..

  28. On i Janković, zaštitnik svih građana, a naročito samog sebe, su se ozbiljno bacili u kampanju u cilju lične promocijke. To valjda vuče i neke sankcije

  29. Botovi danas brane ratne zlocince sa sve drzavom to je svakome jasno. Napadi na Poverenika i Zastitnika gradjana jos jedan dokaz da zivimo u Vucicevoj diktaturi. Plakacete za ZG kada izgubite vlast pa umesto sendvica neki vas povuce za usi.

  30. Promenite moderatora ili ukinite komentare. Botovi su Vas potpuno okupirali, i na kraju ce Vas unistiti.

  31. Kamo sreće da ovde svako radi posao za koji je angažovan Dokle god misli prvo na svoje interese to nam je što nam je

  32. Šabić je tu tužbu i zaslužio jer zaista ozbiljno ugrožava bezbednost,sigurno je da za to treba i da odgovara.

  33. Zaista ovo je dokaz da ovaj čovek radi protiv bezbednosti svoje zemlje,sigurno je da za to treba da odgovara i da bude gonjen.

  34. Šabić je državni službenik i funkcioner koji s e na radnom mstu bavi politikom i odavanjem tajni za javnost koje su bezbedonosne za državu, smenite ga, oterajte u penziju jer je prekoračio sve mere i ponašanja i rokove penzije.

  35. Ne mogu da verujem koliko SNS botova čita i komentariše ˝Danas˝. Još mi je manje jasno kako prolaze robot kontrolu. Redakcija bi morala da se pozabavi ovim pitanjem, ili će ˝Danas˝ postati drugi ˝Informer˝.

  36. Dokle ce ovaj covek da ugrozava bezbednost ove zemlje?Kad se u nekim medijima obljavljuju informacije o nekim njemu bliskim ljudima onda se buni i poziva na prava a kad ga neko pozove na odgovornost sto zeli linc javni za ljude koji su nas casno branili onda jadan on.

  37. Legle pare Soroseve. Pa se aktivirali i Sabic i Jankovic i davitelji i dokoni tviterasi. Ovi poslednji uglavnom bez para. Nadaju se da se dobiti u sledecem izvlacenju.

Ostavite komentar


Društvo

Legija izašao iz kuće i predao se nakon 14 meseci skrivanja: Kako je Danas pre 20 godina izveštavao o potezu Milorada Ulemeka? 9

Legija izašao iz kuće i predao se nakon 14 meseci skrivanja: Kako je Danas pre 20 godina izveštavao o potezu Milorada Ulemeka?

“Misterija oko dobrovoljne predaje Milorada Lukovića Ulemeka Legije”, glavni je tekst lista Danas od pre 20 godina u prvom izdanju posle praznika. Nakon 14 meseci skrivanja, bivši komandant Jedinice za specijalne operacije (JSO) i pripadnik Srpske dobrovoljačke garde (SDG) predao se nadležnim organima u toku praznika, 2. maja 2004. godine.

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.