Tužioci i sudije ostali bez povećanja plata

Uputstvo za pripremu republičkog bužeta za narednu godinu ne predviđa povećanje zarada za nosioce pravosudnih funkcija

Ostavite komentar


  1. Koliko rade, koliko su stručni i koliki doprinos su dali vladavini prava ni ove sadašnje plate ne zaslužuju, a kamo da im se da povišica. Da li su procesuirali i osudili od 2001. goodine nekog od onih koji su opljačkali ovu zemlju i narod. Treba da ih bude sramota, jednog dana će ih njihova deca pitati šta su radili i preziraće ih zbog svega.

  2. Šteta što su sudije i tužioci ostali bez povećanja plata.
    Računi sudova su inače uglavnom blokirani zbog nedostatka para. Ne plaćaju advokatima odbrane po službenoj dužnosti, gradjanima naknadu štete za oslobadjajuće presude, sudske veštake i sve ostale poverioce. Računi sudova sa kojih se isplaćuju plate sudija i ostalih zaposlenih su izuzeti od blokade, tj "zaštićeni od gradjana poverilaca"

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.