TV Nova slavi četvrti rođendan: Najgledanija kablovska televizija u Srbiji 1Foto: Promo

Televizija Nova danas slavi svoj četvrti rođendan, a dočekuje ga kao najgledanija kablovska televizija u Srbiji, prema merenjima TV Beat-a.

Od početka rada 25. marta 2019. godine, kada je signal počela da emituje ekskluzivnim prenosom prve utakmice kvalifikacija za EURO 2020, TV Nova se do danas pozicionirala među najgledanije televizije u Srbiji, pa je danas treća najgledanija među ukupnom konkurencijom, pokazuju merenja TV Beat-a. Poverenje gledalaca nastavilo je da raste iz godine u godinu, uz sve bogatiju programsku šemu televizije.

U proteklih godinu dana, publici smo doneli ekskluzivne svetske TV formate. Tako su gledaoci u Srbiji po prvi put imali priliku da gledaju popularni šou Najveći gubitnik, a zabavno-takmičarski šou Survivor i kviz Želite li da postanete milioner opet su dokazali da su među najvećim televizijskim fenomenima, obarajući rekorde gledanosti.

Tokom emitovanja prve epizode nove sezone Survivor-a, TV Nova bila je najgledanija u svom slotu, sa šerom od 26,26%, ostavivši iza sebe i Javni servis i televizije sa nacionalnom pokrivenošću, prema merenjima Nielsen-a na ciljnoj grupi 18-49 godina u okviru SBB distribucije.

Od oktobra prošle godine emitujemo i Dnevnik koji traje pun sat, a kojim, nakon dotadašnjeg Pregleda dana, nastavljamo da pomeramo standarde u domaćem novinarstvu. Ekipa predvođena Jelenom Obućinom, Goranom Dimitrijevićem i Slobodanom Georgievim, stekla je ogromnu naklonost gledalaca, a čuveni uvodi kojima počinje svaka emisija promenili su percepciju informativnog programa u Srbiji i dostigli veliku popularnost.

Poznata TV lica nastavila su da se pridružuju našoj ekipi vrhunskih profesionalaca, pa je publika sa oduševljenjem dočekala Danijelu Buzurović, koja vodi i uređuje novu emisiju Survivor plus, kreiranu upravo po želji gledalaca.

Publika je prethodnih godina uživala i u nekim od najboljih serija United Media produkcije – Kljun, koja je dobitnik nagrade publike festivala u Kanu, Vreme zla, Senke nad Balkanom 2, Ubice mog oca, Žigosani u reketu, Vikend sa ćaletom, Aleksandar od Jugoslavije, Kumovi, a već početkom sledeće godine gledaoce očekuje još jedna vrhunska serija rađena po romanu Dobrice Ćosića – Vreme smrti, autora Gorana Šušljika.

Zahvaljujemo svim gledaocima na poverenju i nastavljamo da ulažemo u kvalitet sadržaja i nove tehnologije, usavršavamo postojeće TV formate i kreiramo nove. Nastojimo da ostanemo sinonim za novinarstvo u službi građana, koje čujemo i kada ih niko drugi ne čuje.

Televizija Nova se u Srbiji može pratiti uz SBB na EON i D3 platformama, kao i u EON paketima van SBB mreže preko bilo kod interneta u Srbiji i uz Total TV platformu bilo gde u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari