U Bačkom Dobrom Polju otkrivena spomen bista oficiru VJ Goranu Ostojiću 1Foto: FoNet/MOD Srbije

Spomen bista potpukovniku Vojske Jugoslavije (VJ) Goranu Ostojiću, koji je 1998. godine poginuo u borbi sa albanskim teroristima u blizini karaule Košare, otkrivena je danas u Bačkom Dobrom Polju.

Ceremoniji je prisustvovao ministar odbrane Miloš Vučević koji je ocenio da je Ostojić bio „jedan od najboljih mladih oficira u VJ“.

„Poginuo je komandujući najboljima među najboljima, svojim vojnicima čuvene i slavom ovenčane 63. padobranske brigade. Poginuo je naš Ostoja sprečavajući ilegalno naoružavanje šiptarskih terorista i njihovo ubacivanje iz Albanije na Kosovo i Metohiju“, kazao je ministar odbrane a preneo taj resor.

Vučević je dodao da je kao načelnik štaba 63. padobranske brigade, Ostojić bio „omiljen kao starešina, neustrašivi ratnik koji je dao svoj život na oltar otadžbine pokušavajući da iz zasede izvuče svoje kolege, braću i saborce“.

U Bačkom Dobrom Polju otkrivena spomen bista oficiru VJ Goranu Ostojiću 2
Foto: FoNet/MOD Srbije

„Naša obaveza kao države je da se ovo nikada ne zaboravi i da nemamo opet protok vremena od gotovo 25 godina, a da se ne setimo svojih heroja ili da to tiho i stidljivo govorimo ili da pokušaju ponovo da nam izbrišu sećanje i pamćenje na ono što smo i ko smo“, naveo je ministar.

Vučević je dodao da „nećemo dirati tudje ali ćemo braniti slobodnu i nezavisnu Srbiju“.

„I to je obećanje Velikom Ostoji i svim herojima i njihovim porodicama. I to je obećanje vama veterani, našem narodu. Obećavam da se naša Srbija neće odreći slobode i nezavisnosti i da ćemo dati sve od sebe da nastavi da jača, da pobeđuje na svim poljima, da hoda uspravno i da bude ponosna“, rekao je ministar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari