U Beogradskim elektranama će u vreme grejne sezone raditi krizni štab sa ciljem da se osigura stabilnost u snabdevanju 1Foto: Beta/Milan Timotić/EV

U Beogradskim elektranama će u vreme grejne sezone, od 15. oktobra raditi krizni štab sa ciljem da se osigura stabilnost u snabdevanju toplotnom energijom, a menedžmet preduzeća dežuraće 24 časa dnevno, saopšteno je danas.

„Stanje u Beogradskim elektranama je za sada stabilno i nabavljamo sve potrebne energente, a biće preduzete ozbiljne i neophodne mere da se takvo stanje i zadrži“, naveo je u saopštenju direktor Beogradskih elektrana Rade Basta koji je inicirao formiranje kriznog štaba.

Кrizni štab će, kako je objasnio, definisati jasne procedure dežurstva, postupke zaposlenih i rukovodilaca da bi se održao nesmetan rad svih energetskih postrojenja i obezbedilo pouzdano snabdevanje toplotnom energijom.

Basta je, kako je istaknuto, odlukom o formiranju kriznog štaba reagovao na apel vlade Srbije od 27. avgusta svim institucijama i organizacijama da racionalno gazduju energijom i time daju doprinos rešavanju energetske krize.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari