U Beogradu 300.000 građana već primilo treću dozu vakcine protiv korona virusa 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

U Beogradu je već 300.000 građana primilo treću, buster dozu vakcine, a svakodnevno se povećava broj onih koji primaju prvu dozu, izjavila je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, preneo je danas Beoinfo.

Ona je za TV Pink rekla da je u Beogradu do sada dato 1.938.000 doza, odnosno da je prvom dozom vakcinisano 837.000 građana, što je više od 60,39 odsto, dok je revakcinisanih 800.000 osoba ili 57 odsto.

„Od trenutka uvođenja kovid propusnica, odnosno od prošlog ponedeljka, u Beogradu se povećava broj vakcinisanih prvom dozom“, naglasila je Stanisavljević.

Pretprošle nedelje se prvom dozom vakcinisalo između 800 i 1.000 građana dnevno, a već prošle nedelje između 1.400 i 1.600 osoba.

Prema njenim rečima, ohrabruje broj vakcinisanih među mladima u Beogradu starosti od 18 do 30 godina, zbog čega je prestonica najbolja u Srbiji sa procentom od 33,3 odsto.

„Raduje nas da imamo tri gradske opštine, Stari grad, Vračar i Savski venac, koje su prešle 50 odsto kad je u pitanju vakcinacija mladih“, istakla je gradska sekretarka i naglasila da su sa druge strane Obrenovac, Lazarevac i Sopot ostali na ispod 20 odsto vakcinisanih u toj populaciji.

Kako je rekla, trenutno rade dva vakcinalna punkta u tržnim centrima u Ušću i Beogradu na vodi gde je organizovana vakcinacija svakog dana od 12 do 20 časova, a odlučeno je da se otvore još četiri vakcinalna punkta od 15. novembra – u Tržnom centru u Rajićevoj, TC „Stadion#”, Beošoping centru, dok su u toku pregovori sa „Ikeom” i još jednim tržnim centrom u Novom Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari