Advokati dali rok VKS-u da povuče dopunu pravnog stava, u suprotnom protest u petak ili subotu

Protest advokata ispred VKS, pokušali da uđu u zgradu suda

Ostavite komentar


  1. Sudije pljunule na sebe i svoju prethodnu odluku. Para buši gde burgija neće. Kako te sudije nije sramota? Spavaju li mirno?

  2. Kako prokomentarisati naknadnu pamet i odluku Vrhovnog kasacionog suda a istovremeno biti i pristojan. Bruka.

  3. Zašto sud ne obaveže banke da obradu kredita naplaćuju u fiksnom iznosu. Posao obrade kredita traje 20 sekundi, unese se iznos kredita i broj rata, a računar sve obračuna. Cena za ovaj posao mora biti ista nezavisno od visine kredita. Znači i za 1000 evra i za 10 miliona, neka bude 500 dinara.

  4. Daj 10 miliona evra svojih para nekome za 20 sekundi. Kada odeš kod notara plati sa 500 dinara, nemoj slučajno procentualno da ti izračunaju.
    Većina izašlih na izbore je glasala da hoće ovako.

  5. Vks je prvo smatrao da su klijenti u pravu, a sad se predomislio, 4 godine je ohrabrivao klijente da tuze, zavlacio ih, da bi sad rekao puj pike ne vazi, sad cete bankama sve da vratite plus da platite advokate koji su zastupali banke i tako pomognete i jednima i drugima da se obogate?? I onda gradjani treba da veruju u pravosudje i u ovu vlast?

  6. Koliko sam ja razumeo objavljeno tumacenje nista se nije promenilo.VKS dozvoljava naplatu troskova ali iskazano kroz kamatu prema tome troskovi iskazani u fiksnom iznosu su nazakoniti i dalje.

  7. Ovde sad samo revolucija pomaže, nikakve pravde ovde neće biti dok narod ne ustane! Eto me na svim narednim protestima!

  8. Tacno znamo ko je naredio da VKS donese ovakva stav, nisu banke krive,ZNAMO odakle vetar duva.

  9. Nebulozna odluka VKS prvi put, pa sada i drugi put. Cinjenica je da banke troskove kredita uracunavaju i van Srbije, tako da su morali da povuku prvu odluku. Neznanje i glupost su doveli do toga da je ta odluka bila na snazi godinama sto je doprinelo enormnom bogacenju advokata i velikoj bankarskoj poslovnoj krizi. Sada su to morali da isprave, tako da se suocavaju sa besom naroda a narocito advokata. Nije ovo borba advokata za narod vec, za svoju dobit, jer je cifra pravobranilaca milionska. Muka mi je od reklama po radiju i banderama da narod tuzi banke sa mobilnim brojevima advokata i njihovih kancelarija. Koliko se nesimpaticne ove neznalice u sudu, toliko su i advokati koji se kobajagi bore za prava klijenata.

  10. Od 2014 advokati protestuju, najpre protiv javnih beležnika pa do danas, zbog izmena zakona. Ali. Isključivo zato što im se smanjuje kolač. Ne zbog raje, kome je ona bitna. Pa zato je Vođa i rasturio preko poslušnika sve Advokatske Komore.

  11. Na žalost od Srbije nema ništa. Sve je upropašteno. Pitanje je samo koliko dugo će da izdrži u ovoj anarhiji. Kaligula je sve upropastio.

  12. Nisam pravnik ali sam osoba sa mozgom.Da li sutra moze da se desi da isti tsj sud ,donese novu odluku,misljenje,stav da ako te seksualno maltretira pretpostavljeni,to nije mobing,nego cast.Gospode Boze,pomozi nam!

  13. Podrska Advokatima,treba protest i protiv izvrsitelja,i notara ujedno da se ukinu ta dva tzv zanimanja,ove prve bi nazvao zelenasima reketasima!

  14. Znamo mi odakle vetar duva znamo ko je to odobrio,masa mojih prijatelja je ogorcena na banke izvrsitelje,notare,i celokupno stanje u Drzavi eto nas u svim protestima

  15. Generalni strajk 11000 advoksta. Neka sude u praznim sudnicama, i na Andricevom vencu. Sudije da stsnu u red da im plsti Palma po 2-3000.

  16. Iza stava VKS stoji advokatska kancelarija Nemanje Aleksica iz Novog Sada sa njegovim lobistima – advokatima koji imaju kancelarije u Beogradu a koji raznim manipulatovnim metodama iznudjuju sudska Resenja i Presude po sudovima naročito Apelacionom sudu.
    Kancelarija Nemanje Aleksica stoji iza javno beleznicke kancelarije u Novom Sadu koja je oduzimala nepokretnosti po raznim osnovama od pravnih i fizickih lica. Kada se malo bolje zagrebe ocigledan je organizovani kriminal u kome se zbog kasnjenja nekoliko rata u otplati kredita oduzeti stanovi od gradjana “ prodaju“ u bescenje upravo onima koji treba ovakve pojave da sankcionisu.
    ( policija, tuzilastvo, sudstvo). Godinama, ucenama zbog prethodnih
    “ usluga nadleznim organima “ advokatska banda odlucuje o presudama koje korumpiranim sudijama cak napisu u svojim kancelarijama. Neverovatno da predmete izvrsenja u predmetima sa bankama uvek “ zapadnu“ ovoj kancelariji u Novom Sadu kao da u Beogradu advokata nema!
    Sve je smisljeno i odlicno organizovano. Velike pare za mito su uvek u opticaju pa je tako Nemanja Aleksic kvazi advokat kupio Vesicu, zameniku gradonacelnika putujucu kancelariji koja deluje simpatično gradjanima okolnih mesta, cime je Vesicu ucinio medvedju uslugu jer je u pitanju visoka korupcija od advokata kriminalca o čemu verovatno Vesic nije obavesten jer se ne bi hvalio na sva zvona imenom i prezimenom onoga ko mu je kancelariju dao.
    Znamo da kod nas privatizacije banaka nije bilo, imovinu banaka su uglavnom sebi pripojili tajkuni i sada kao vlasnici krupnog ( naseg) kapitala preko izabranih advokata daju skupe ideje VKS – kako vise ne bi placali za ono sto su nezakonito oteli od gradjana. Jedan od placenih je i “ mestar “ iz Udruzenja banaka Srbije koja predstavlja privatno preduzeca i radi iskljucivo u interesu banaka i plasira neverovatne laži javnosti! Pravi je lobista interesa tajkunskih banaka.
    Kada Nemanja Aleksic bude uhapsen iznenadjenje ce biti da su i starlete preko doticnog kavaljera
    kupovsle stanove za 5000, 00 evra. ( koje je verovatno on uplatio.) Covek nema poslovnu biografiju od ranije ako je nije umedjuvremenu lazno isfabrikovao. Otimacinom se bavi najintenzivno od 2007.godine.
    Najcrnje je pred svitanje.

  17. Izgleda da cemo morati svi na ulicu da branimo drzavu i narod od prodatih sudija koje i donose odluke na isti nacin kako su i dosli do diploma…

  18. ‘ Zašto sud ne obaveže banke da obradu kredita naplaćuju u fiksnom iznosu. Posao obrade kredita traje 20 sekundi, unese se iznos kredita i broj rata, a računar sve obračuna. Cena za ovaj posao mora biti ista nezavisno od visine kredita. Znači i za 1000 evra i za 10 miliona, neka bude 500 dinara’ jesi li ti druže realan?!? Posao obrade kredita traje 20 sekundi??! Znaš li koliko ljudi je uopšte uključeno u obradu jednog kredita? Lako ti je sprdati se! Jel tvoj posao traje 20 sekundi?

  19. VKS Srbije zabranio advokatima pristup tome sudu a policija silom sa njihovog radnog mesta izbacivala advokate .
    Jadnicci sudije VKSa se uplasili prostog pitanja :u cije ime oni.sude.
    Da li Srbiji trebaju.takve sudije koje godinama ne znaju.da zauzmu.konzistentan stav ni o.troskovima sluzbenih.odbrana da bi od takvih mogli.da ocekujemo.ozbiljan stav i.zastitu stotina hiljada opljackanih.gradjana.
    Dok se babe sudije ne uklone nema ni pravde i pravicnosti.u zauzimanju pravnih stavova toga suda u.interesu onih i.cije ime bi.trebalo.da sude

  20. Od pet hiljada advokata bilo ih pedeset, dakle 1% je petljao i lepio plakate kojim pozivaju gradjane da tuže banke.

  21. Zelim Vam da uspete u ovome,samo da ne bude kao sa notarima koji svoje usluge naplacuju previsoko ,a o izvsiteljima suludo je i spominjati njihovu surovu bahatost .Niko se njima nije pozabavio a oni se obogatili od siromasnog naroda .

  22. Ako rešite da prepišete stan detetu putem Uovora o poklonu porez koji plaćate državi se određuje u odnosu na procenjenu vrednost nekretnine, dakle nije fiksan iznos. Ne vidim osnov da se tako nešto traži od banke ili drugih pravnih lica.

  23. Zavadi pa vladaj! Sto vise tuzbi, neki trljaju ruke! Banke ili Klijenti, ma zna se ko dobija! Advokati

    200.000 tuzbi x 400 evra = 80.000.000 (razloga) evra da potraje! A zna se ko dobija – advokati!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.