U Beogradu još 30. septembra otvorena klinika Džihana Abazovića 1Foto: BioCell

Brat crnogorskog premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića, Džihan Abazović otvorio je još pre neki dan kliniku BioCell u Beogradu.

Na Instagram nalogu BioCell Hospital objavljena je fotografija tek u pre dva dana iako je bolnica otvorena, kako piše Blic, još 30. septembra.


Ceremoniji otvaranja je, piše portalanalitika.me, prisustvovao veliki broj zvanica, a bolnica se prostire na više od 3500 kvadratnih metara.

„U sinergiji sa kompanijama i institucijama težimo tome da realizujemo sopstvena istraživanja i sarađujemo sa naučnim i kliničkim institucijama u Srbiji i u svetu. Time dajemo doprinos razvoju i unapređenju medicine, na to sam posebno ponosan. Danas je veliki dan za sve nas“, rekao je Džihan Abazović.

U reagovanju na ovu vest Balša Božović, predsednik izvršnog odbora Regionalne akademije za razvoj demokratije, poručio je na Tviteru da bi bio red da objasne građanima do detalja kako su došli u poziciju da poseduju najmoderniju bolnicu u ovom delu Evrope?

Džihan Abazović je letos u intervju za Danas kazao da mu je to što je rođeni brat Dritana Abazovića omogućilo da zajedno sa partnerkom predsednice Vlade Srbije, planira otvaranje nove bolnice u Beogradu.

„Pogodilo me je pisanje medija, taj senzacionalizam u kome je glavno bilo to što je moj brat premijer u susednoj državi ili što je šefica radiologije partnerka predsednice Vlade u Srbiji. To što mi je brat premijer, dobilo je daleko veću medijsku pažnju nego moj CV. A valjda i mi, “sitna boranija”, nešto radimo, imamo svoj život“, rekao je Abazović ranije.

Bolnica se nalazi u Beogradu, u ulici Omladinskih brigada 86a, (West 65, na Novom Beogradu).

Crnogorski mediji pišu da je ova bolnica predmet mnogih kontroverzi. Spekuliše se da je, između ostalog, Džihan Abazović dobio suvlasništvo u ovoj zdravstvenoj ustanovi, da bi njegov brat Dritan izvršavao naloge srpskog predsednika Aleksandra Vučića u ostvarivanju projekta ”srpski svet”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.