U Borskom okrugu 703 aktivno zaražena, korona brojke u padu 1Foto: J. B. K.

Na teritoriji Borskog okruga, prema podacima nadležnih zdravstvenih ustanova i štabova za vanredne situacije, aktivno pozitivne su 703 osobe, na kovid odeljenjima u Boru i Negotinu je 60 hospitalizovanih, a šest pacijenata u protekla tri dana u Negotinu preminulo je od posledica virusne infekcije.

Najviše zaraženih je u negotinskoj opštini, gde je prema podacima Štaba za vanredne situacije 340 aktivnih slučajeva.

U protekla tri dana prisustvo virusa je laboratorijski potvrđeno kod 23,3 odsto testiranih i evidentirano je 39 novozaraženih starosti od tri do 83 godine.

Istovremeno je u negotinskoj kovid ambulanti obavljeno 99 prvih i 69 kontrolnih pregleda.

Na lečenju u Zdravstvenom centru Negotin, na kovid odeljenjima, je 35 pacijenata sa bronhopneumonijom.

Tokom minula tri dana hopitalizovano je 12 pacijenata, pet pušteno na kućno lečenje, a šest pacijenata preminulo od posledica korona virusa.

Korona brojke u Boru su sve manje i na teritoriji grada je 139 aktivnih slučajeva virusne infekcije.

Gradski Štab za vanredne situacije saopštio je da je zabeleženo 13 novoregistrovanih slučajeva, kao i da je na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Boru hospitalizovano 25 bolesnika.

U dane vikenda prisustvo korona virusa potvrđeno je kod devet osoba i aktivno pozitivno je 147 bolesnika, navodi se u izveštaju kladovskog Zdravstvenog centra.

Od početka novembra virusom je inficirano 279 osoba i od virusne infekcije preminulo je sedam pacijenata.

U kladovskoj opštini je od početka epidemije inficirano 3.008 osoba, izlečeno je 2.760 obolelih, a od posledica virusa preminuo je 101 pacijent.

Svega dve osobe bile su pozitivne na virus od 14 juče testiranih u kovid ambulantama majdanpečkog Doma zdravlja.

Od 77 aktivno zaraženih u ovoj opštini, 11 je na lečenju u kovid bolnicama van Majdnapeka zbog teže kliničke slike, a skoro tri četvrtine bolesnih nije primilo nijednu dozu vakcine.

U Domu zdravlja Majdnapek Danasu su rekli da je u četvrtom talasu zaražena 791 osoba, zdravstveno stanje 94 bolesnika zahtevalo je lečenje u kovid bolnicama, izlečeno je 680, a preminula 34pacijenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari