U Boru, Kladovu i Majdanpeku 16 novih slučajeva korona virusa 1Kladovo Foto: J.B.K.

Gradski Štab za vanredne situacije u Boru saopštio je da je kod devet osoba potvrđeno prisustvo korona virusa, da je izlečeno deset osoba, kao i da je na teritoriji grada 201 aktivni slučaj virusne infekcije.

Od 30 bolesnika koliko je hospitalizovano na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Boru 27 je pozitivno na virus. Juče je u kovid ambulanti „Rudar“ obavljeno 17 prvih i 12 kontrolnih pregleda, a na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledano je 26 pacijenata.

Još dva nova slučaja zaražavanja korona virusom registrovana su u opštini Kladovo u kojoj se od virusne infekcije oporavilo troje bolesnika i aktivno pozitivne su 44 osobe.

U kladovskoj opštini su od početka epidemije zaražene 1.723 osobe, do sada je izlečeno 1.606, a od posledica korona virusa preminula su 73 pacijenata.

Prema podacima majdanpečkog Doma zdravlja juče su testirane 22 osobe i pet je pozitivno na korona virus. Izlečen je jedan bolesnik, a od 37 aktivno zaraženih virusom van Majdanpeka je hospitalizovano šest pacijenata.

Najviše aktivno pozitivnih je iz Majdanpeka – 20, u Donjem Milanovcu i Rudnoj Glavi ih je po osam, a samo jedna aktivno pozitivna osoba je iz Vlaola. U izolaciji se nalazi 63 lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari