U Čačku korona virusom zaraženo još 26, u Ivanjici dvoje 1Foto: Katarina Pantelić

U Moravičkom okrugu je u poslednja 24 sata na korona virus bilo je pozitivno 28 od 135 testiranih lica, saopštio je danas Radni tim za praćenje korona virusa u Čačku.

Taj okrug čine Čačak, Gornji Milanovac, Ivanjica i Lučani.

U Čačku je otkriveno 26 zaraženih, u Ivanjici dvoje, dok su svi rezultati testova na korona virus lica iz Lučana negativni, a rezultati testiranih iz Gornjeg Milanovca se očekuju.

Na KOVID-odeljenja Opšte bolnice u Čačku je 39 pacijenata pošto je u protekla 24 sata primljeno devetoro, a jedan je prenet u Klinički centar u Kragujevcu.

U prijemnoj ambulanti čačanske bolnice, u poslednja 24 sata je pregledano 48 lica sa simptomima korona virusa, navodi se u saopštenju Radnog tima.

Doktorka ima korona virus, ali u Domu za stare kod Čačka gde je bila nema zaraženih

U Domu za stare u selu Kačulice kod Čačka sva lica su testirana i svi rezultati su negativni, saopštio je danas Radni tim za praćenje korona virusa u Čačku.

Do testiranja je došlo zato što je doktorka koja je pre nekoliko dana bila u viziti tog Doma za stare pozitivna na korona virus, sa čim je odmah upoznato i rukovodstvo Doma, rečeno je juče agenciji Beta u Zavodu za javno zdravlje u Čačku.

U Zavodu su naveli da se zaražena doktorka nalazi u kućnoj izolaciji i da ima lakše simptome virusne infekcije.

U Domu za stare u Kačulicama od početka epidemije korona virusa nije zabeležen nijedan slučaj zaraženih, ni među korisnicima, ni među zaposlenima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari